ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

30 mar. 2014

Pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan


O reteta italiana, o reteta de pizza cu ingrediente simple si de calitate: mozzarella, sos de rosii, prosciutto crudo, rucola, parmigianno reggiano, stropite cu ulei de masline extravirgin. O pizza pe care nu o veti uita cu siguranta, si veti dori sa o faceti iar si iar! Va recomand si pizza quatro formaggi, pizza prosciuto funghi, pizza capriciosa. Mai multe retete de pizza gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete).

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.


Ingrediente pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan:

pentru blat:

500 gr faina
250 ml apa
3 linguri ulei masline
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
7 gr drojdie uscata

pentru topping:

250 gr mozzarella
50 gr sos rosii
100 gr prosciutto crudo
50 gr rucola
50 gr parmezan
busuioc, oregano

Mod de preparare pizza cu prosciutto crudo, rucola si parmezan:



Eu am pus ingredientele pentru aluat la masina de paine, daca il framantati la mana puneti faina intr-un blo si faceti o adancitura in mijlocul acesteia. Adaugati zaharul, sarea si drojdia. amestecati apoi adaugati uleiul si apa calduta si framantati pana obtineti un aluat omogen, pe care il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Rasturnati aluatul pe suprafata de lucru infainata si framantati pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini.


Aplatizam bila de aluat si apoi o intindem cu degetele pana ii dam forma sferica. Intepam cu furculita pe toata suprafata, mai putin marginile.


Sosul de rosii il asezonam cu oregano si busuioc si il intindem pe toata suprafata aluatului.


Asezam feliile de mozzarella peste sosul de rosii si dam la cuptor pa ase topeste mozzarella si se rumeneste usor pe fund blatul.



Asezam deasupra feliile de prosciutto crudo. Pentru un aspect mai apetisant patru felii le-am rulat dandu-le forma unor trandafirasi.


Asezam apoi rucola deasupra.


Radem aschii de parmezan peste rucola apoi stropim cu ulei de masline extravirgin.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes