ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

26 mar. 2014

Budinca de capsuni cu seminte de chia


Un deliciu gustos si sanatos, mai ales daca il faceti in plin sezon cu capsuni parfumate, culese din gradina. O reteta rapida, ieftina si foarte usor de facut. Despre semintele de chia am aflat destul de tarziu, insa am fost uimita de ultiplele lor beneficii. Puteti citi aici mai multe despre miraculoasele seminte, ca sa va convingeti ca merita consumate! Eu o sa va spun pe scurt ca sunt o sursa complexa de proteine, au de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 3 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 5 ori mai mult calciu decat laptele. Asadar sunt mai mult decat binevenite acum in perioada postului.
Reteta am vazut-o la Andie si ii multumesc pe aceasta cale. Va invit sa ii vizitati si voi blogul, veti gasi acolo multe retete sanatoase, retete raw vegane, fotografii frumoase si multe informatii, dar si o revista online ce va va depasi asteptarile!


Ingrediente:

500 gr capsuni
3-4 linguri miere
2 linguri seminte chia


Mod de preparare:



Spalam capunile, le scoatem coditele si le punem in vasul mixerului vertical. Adaugam mierea.


Mixam pana obtinem o pasta fina. Dupa gust mai puteti adauga miere, daca capsunile nu sunt foarte dulci e posibil sa trebuiasca mai multa. Puteti folosi in loc de miere sirop de artar sau indulcitori.  Optional mai puteti adauga cateva linguri de smantana pentru frisca si frunze de menta.


Adaugam semintele de chia si ametecam energic.


Turnam in pahare si asteptam 10-15 minute pana ce compozitia se va gelifia. daca doriti o budinca mai groasa adaugati mai multe seminte. Semintele de chia nu au gust, vor prelua gustul alimentului cu care sunt combinate.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

  1. Foarte interesant si sanatos.Multumim pentru retete.
    Olivia

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu știam ca semințele de chia se hidratează înainte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am explicat in cadrul retetei ca amestecam energic si dupa ce turnam in pahare va trebui sa asteptam 10-15 minute.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes