ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 mar. 2014

Muschi de vitel cu sos de rodii sau ce ar gati Hannibal de Pasti



Vi-l amintiti pe Hannibal, celebrul canibal din romanele Tacerea mieilor si Dragonul rosu ale lui Thomas Harris care au inspirat si filmele cu acelasi nume? In aceasta  primavara Hannibal revine pe AXN cu premiera celui de-al doilea sezon al producÅ£iei originale Sony Pictures Television, Hannibal (cu Mads Mikkelsen, Hugh Dancy, Laurence Fishburne). Cele 13 episoade ale sezonului doi din Hannibal pot fi urmarite in fiecare luni, pe AXN, de la ora 23, incepand cu 7 aprilie
Serialul este destul de impresionant ÅŸi dur ca subiect, ca imagini, fiind vorba despre povestea canibalului Hannibal din romanele lui Thomas Harris.
Personajul principal, Hannibal, maiestreÅŸte arta culinara, insa el foloseÅŸte in preparatele sale carne de om.
M-am intrebat ce ar pregati Hannibal de Paste si m-am gandit ca un muschiulet  scaldat in sos rosu ca sangele ar fi pe gustul lui. Eu insa nu am folosit carne de om ci muschi de vitel si sos de rodii. 



Ingrediente:

1 muschiulet de vitel 
1-2 rodii
ulei de masline
otet balsamic
miere de albine
cimbru
busuioc
rozmarin
boia de ardei
chilli pul biber



Mod de preparare:

Eu am folosit o bucata de muschi de cca 500 gr, voi folositi in functie de cate persoane aveti la masa. Am spalat muschiul si l-am tamponat cu servetele absorbante. Intr-un bol am pus cate jumatate de lingurita din fiecare condiment si le-am amestecat cu o lingura ulei masline si o lingura de ulei de masline. Am frecat bine muschiul pe toate partile, l-am infasurat in folie si l-am dat o ora la rece ca sa se intrepatrunda aromele.
Atentie, nu puneti sare, fiindca se va intari in timpul prepararii.


Scoatem carnea din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte de preparare ca sa poata ajunge la temperatura camerei. Incingem grilul si il ungem cu doua linguri ulei de masline. Frigem carnea pe toate partile. Nu il lasati foarte mult fiindca se va intari, mijlocul trebuie sa fie usor rosiatic.  Punem muschiul pe un platou, il acoperim cu o folie si il lasam 5 minute sa isi lase sucurile.


Cat sta carnea la marinat pregatim sosul de rodii. Eu am avut o rodie mare, daca aveti mai mici folositi doua, sau chiar 3. Scoatem bobitele de rodie si le punem intr-un vas. Acoperim cu apa cat sa le cuprinda si dam in unul-doua clocote. Strecuram amestecul obtinut si il punem din nou intr-o craticioara pe foc. Adaugam o lingura de otet balamic si 2 linguri de miere de albine. Miere puteti adauga dupa propriul gust.
Fierbem pana ajungem la consistenta unui sos. Il dam deoparte sa se racoreasca.



 Taiem carnea felii subtiri si o asezam pe un platou. Servim cu sos de rodii si rucola.




Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. o reteta super yami, imi place la nebunie combinatia de muschiulet de vitel cu sos de rodii, merita retinut si incercat....sunt nerabdatoare sa urmaresc si serialul din 7 aprilie, sigur ne va tine cu sufletul la gura, de abia astept...:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chiar merita, in combinatie cu sosul de rodii e un adevarat rasfat. Si eu abia astept filmul :)

      Ștergere
  2. Chiar ma tenteaza si pe mine sa incerc acesta reteta.Mi se pare un deliciu!
    Da,am vazut si din reclame ca incepe filmul iar din 7 aprilie.Trebuie sa-mi adaptez programul din nou pentru a avea timp sa-l urmaresc.Merita,e un film bun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, e un deliciu! Intr-adevar filmul e foarte bun, abia astept si eu sa inceapa!

      Ștergere
  3. ce suculent arata, si cu rodia se combina perfect. am si eu o postare cu muschi de vita marinat dar din pacate nu e roz la mijloc, pt ca nu vrea sotul sub nici o forma, in schimb l-ar vrea suculent (nu se poate decat asa, putin gatit), sper sa editez pozele si sa postez azi. Bravo! Super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este, combinatia cu rodia a fost una castigatoare, chiar merg la fix impreuna. nici noua nu ne place carnea in sange, rosiatica la mijloc ci varianta asta mai suculenta, fara a fi in sange insa.

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes