ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 iul. 2013

Ratatouille


Ratatouille este o tocană de legume tradițională, din regiunea Provence a Franței. Eu am adaptat-o putin dupa propriul gust.

Ingrediente:

2 vinete
2 dovlecei
1 kg rosii
1 ceapa
3-4 fire patrunjel
3-4 frunze busuioc
4-5 catei usturoi
4-5 linguri ulei masline
condiment pentru legume Kotanyi
sare, piper




Mod de preparare

Jumatate din cantitatea de rosii le taiem cuburi si le punem in blender. Adaugam ceapa, usturoiul, busuiocul, patrunjelul si uleiul de masline. Mixam. Asezonam cu sare, piper si condimentul pentru legume.
Punem jumatate din compozitie pe fundul tavii.


Taiem felii vinetele si rosiile. Dovlecelul il curatam mai intai de coaja apoi il feliem. Asezam legumele in tava, alternandu-le.



Turnam deasupra sosul de rosii ramas.



Dam la cuptor pana scade sosul si legumele se patrund usor.


Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Una receta encantadora luce muy rica,colorida y gratinada,saludos y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata delicios! Fac si eu ceva similar, in loc de vinete folosesc ardei gras, o mancare usoara, mai putin satioasa dar extrem de gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca nu avem chimicalele alea pentru legume ce ne facem ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte sa facem pe desteptii poate ar fi bine sa ne informam putin! Condimente nu inseamna chimicale! Mergi intr-un supermarket, cumpara un plic si citeste ingredientele!!! Este vorba de ierburi uscate: rozmarin, oregano, cimru. Ierburi uscate, ok??? Ierburi aromatice mai exact!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes