ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 iul. 2013

Parfait cu sofran si reductie de otet balsamic


Am primit de curand de la Kotanyi cateva produse pentru testare, printre care si  o sticla cu otet balsamic de zmeura, bio, si un plic de sofran. M-am tot gandit la ce le-as putea folosi, si citind etichetele am aflat raspunsul! Otetul balsamic de zmeura se potriveste de minune  cu inghetata de vanilie! Iar pe spatele plicului de sofran o reteta care mi-a facut cu ochiul, parfait cu sofran! Rezultatul: cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata, e drept  reductia de otet balsamic am redus-o putin mai mult decat trebuia, insa asta a facut-o si mai delicioasa, iar combinata cu parfait-ul a rezultat un preparat de mare exceptie!

Ingrediente:

4 galbenusuri
200 gr zahar pudra
250 ml frisca lichida
1 lingura esenta rom
3 linguri zahar brun
1 lingura miere de albine
50 ml otet balsamic de zmeura bio Kotanyi
6 gr sofran Kotanyi 



Mod de preparare

Dizolvam sofranul in 2-3 linguri apa fiarta.


Batem galbenusurile cu zaharul pudra si sofranul dizolvat in apa. Cand compozitia devine cremoasa punem vasul pe foc, amestecand continuu pana incepe sa se ingroase si sa devina ca o crema. Lasam sa se raceasca. E de preferat sa folositi galbenusuri de la oua de tara, culoarea galbena va fi mult mai intensa si frumoasa.
Batem frisca pana devine ferma. 


Adaugam esenta de rom si omogenizam compozitia.


Punem in formele unse cu ulei si dam la congelator 4-5 ore.


Otetul balsamic de zmeura il punem intr-un vas, la foc mic, impreuna cu zaharul brun si mierea. dam in cateva clocote pana cand incepe sa scada si devine ca un sos mai gros.
Rasturnam parfait-ul pe un platou si  il servim alaturi de reductia de otet balsamic.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes