ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 iun. 2013

Tiramisu


Tiramisu este cel mai iubit desert din bucataria italiana si este cunoscut in toata lumea. Nici  nu e de mirare fiindca se face foarte usor dar este deosebit de gustos. Exista o multime de variatii ale retetei, foarte popular fiind  si cel cu fructe, pe care eu il prepar destul de des, fiindca este pe placul copiilor! 
Va recomand si tortul tiramisu fara oua, tortul tiramisu cu capsuni, tiramisu la pahar, tiramisu cu zmeura, la pahar, cheesecake tiramisu sau inghetata tiramisu. Mai multe retete italiene gasiti aici
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici Ma gasiti si pe instagram aici.


 Ingrediente tiramisu

200 gr piscoturi (24 bucati)
250 gr smantana dulce pt frisca
500 gr mascarpone
5 galbenusuri
200 gr zahar pudra
2 linguri ness
100 ml cafea preparata
2 linguri cacao

Mod de preparare tiramisu




Mixam smantana lichida pana devine ferma. Doua linguri ness le frecam cu o lingura de zahar si un strop de apa pana se dizolva zaharul. Crema de ness obtinuta o adaugam peste frisca si o incorporam in compozitie.


Frecam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem vasul deasupra unui alt vas cu apa clocotita (la bain-marie) si amestecam continuu pana cand incepe sa se ingroase. Dupa ce se raceste crema de oua o amestecam cu mascarponele. Turnam compozitia de mascarpone peste frisca si omogenizam.

Trecem piscoturile rapid prin cafea si le asezam intr-o tava in care am asezat o folie alimentara.


 Dupa ce asezam primul strat de piscoturi punem jumatate din cantitatea de crema si nivelam. Asezam al doilea rand de fursecuri.


Punem deasupra crema ramasa si nivelam. 


Presaram cacao pe toata suprafata prajiturii si dam la frigider pentru cel putin doua-trei ore. Ideal ar fi sa o lasati peste noapte.


Dupa ce a stat la frigider taiem prajitura cu un cutit bine ascutit si pe care il trecem prin jet de apa calda de fiecare data.





Distribuie daca iti place:

26 de comentarii :

  1. Un desert foarte bun. Imi place ca nu ai folosit albusurile si ca ai batut galbenusurile pe baie de aburi si nu le-ai pus crude!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca iti place, nu agreez ouale crude in prajituri, evit cat pot sa le folosesc,

      Ștergere
  2. Arata DELICIOS! Prajitura mea preferata, sa mai faci ca ne place ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. off, as face zilnic, dar ce ma fac cu silueta, ca mi-e greu sa rezist la asa ceva!

      Ștergere
  3. Cate bunatati...zi de zi una mai apetisanta ca alta....vreau sa ma infiati...se poate???? sunt fan Tiramisu, ce ma fac???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te infiez, cum sa nu! poate reusim sa ne vedem in vara asta si promit sa va fac atunci ceva bun.

      Ștergere
  4. E prajitura preferata pentru ca e buna,si usor de facut!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos arata !!! Mi-ai facut o pofta de zile mari ! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte reusita prajitura. O fac si eu dar pun 2 linguri de amaretto in crema si 2 in cafeaua care inmuiem piscoturile impreuna cu 50 ml de martini. Alcoolul ii da o savoare desebita asa cum este si aceata reteta.

    RăspundețiȘtergere
  7. super reteta. vreau sa o incerc si eu. cu ce as putea inlocui ness-ul? fac tortul pentru copii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Din compozitie asta va rezulta o crema f multa, iar piscoturile sunt f putine 200 g. EU am folosit in jur. De 250-300 g.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie mi s-a parut la limita, chiar se vede ca al doilea strat de crema este mai subtire decat primul fiindca atat mi-a mai ajuns. Poate depinde si de tipul de frisca sau de mascarpone, nu stiu ce sa zic.

      Ștergere
  9. O prajitura foarte buna ,,,,, e preferata mea

    RăspundețiȘtergere
  10. Pot inlocui mascarpone cu branza dulce de vaci?

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia astept sa il prepar si eu. Arata foarte bine!
    P.S. e preferata mea! :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Intaritorul de frisca este gelatina aceea solida? Sau ce anume mai exact ca nu am.vazut asa ceva in magazin. Multumeeeesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e gelatina. Se gasesc plicuri cu intaritor de frisca aproape in toate magazinele. Eu folosesc de la Dr Oetker.

      Ștergere
  13. Foarte bun si usor de facut! La prima incercare mi-a iesit crema cam moale pentru ca am folosit mixerul la toate etapele. Nu a fost o problema pt ca l-am transformat in tiramisu la pahar :) . A doua oara am folosit mixerul doar pt frisca iar celelalte ingrediente le-am amestecat cu o lingura de lemn si a iesit suuuuper, am putut sa il portionez fara probleme. De fiecare data cand fac tiramisu dupa aceasta reteta, dispare cat ai clipi pt ca sotul meu nu ii poate rezista :) .

    RăspundețiȘtergere
  14. Exact așa îl fac și eu.Nu folosesc albușurile și le inlocuiesc cu frișcă, iar gălbenușurile le gătesc la bain marie. Cea mai bună rețetă din care aș putea mânca și cinci porții pentru că nu este deloc grețos.

    RăspundețiȘtergere
  15. Se apropie sfîntul Ioan si o sa fac si eu

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes