ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 iun. 2013

Inghetata tiramisu


Ingrediente:

200 gr frisca lichida
250 gr mascarpone
3 galbenusuri
100 gr zahar pudra
2 linguri ness




Mod de preparare

Mixam frisca pana se intareste. Frecam nessul cu o lingurita de zahar si un strop de apa fiarta pana devine cremos si il adaugam la compozitia de frisca. Omogenizam.



Galbenusurile cu zaharul le mixam pana isi dubleaza volumul si devin cremoase. Le punem intr-un vas pe bain marie pana incep sa se ingroase. Le lasam sa se raceasca apoi incorporam mascarponele in crema de oua.
Amestecam cu frisca.



Punem crema rezultata intr-o caserola si o dam la congelator peste noapte. Scoatem din congelator cu 5-10 minute inainte de servire. Punem intr-un bol si decoram cu piscoturi de sampanie si cacao.



Distribuie daca iti place:

11 comentarii :

  1. oare compozitia asta merge pusa in masina de inghetata? nu vreau sa astept peste noapte.....cred ca e prea buna, prea ca la vara!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. E printre preferatele mele inghetata tiramisu!

    RăspundețiȘtergere
  3. E grozava retata asta. Mai am niste mascarpone in frigider, cred ca maine ma apuc de ea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunatia asta de inghetata merita incercata!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am făcut astăzi iar piticul e super încântat :) Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a lasat gura apa! Nu m-am gandit ca se poate si asa face tiramisu, trebuie sa fie o nebunie!

    O sa incerc si eu reteta cat de curand, doar ca eu o sa renunt la galbenusuri. Fara galbenusuri fac si tiramisu obisnuit de obicei, desi mi s-a tot spus ca galbenusurile au rolul lor in reteta... dau o textura mai fina preparatului.

    Multumesc si eu pentru postarea acestei retete! Am ajuns pe site cautand reteta pentru funzele de ciocolata :) Apropos, Vio,daca vezi acest mesaj, ce zici sa iau niste frunze dintr-un parc pentru a le 'ciocolati'?:) ma gandesc ca ar avea mai putine noxe acelea... nu stiu ce sa fac,iar forme din silicon n-am vazut prin magazine :(((

    RăspundețiȘtergere
  7. buna ziua. vroiam sa lamuresc o neintelegere: la ingrediente scrieti galbenusuri, iar la preparare este vorba despre oua (intregi,presupun). deci, ce se folosesc doar galbenusurile sau ouale cu tot cu albus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, doar galbenusurile, cum am scris la ingrediente, o sa modific si in textul retetei, multumesc ca m-ati atentionat

      Ștergere
  8. Buna ziua
    Multumesc mult pentru lamuriri. Am si facut inghetata, este excelenta. Zilele acestea o voi reface. Si felicitari pentru blog. Va urmaresc de mult timp, dar nu v-am scris. Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes