ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 iun. 2013

Sirop de visine


Siropul de visine era nelipsit la noi in casa, mama umplea camara in fiecare an cu deliciosul sirop. Noi fceam ce faceam si hop in camara si mai furam putin sirop, il combinam cu sifon si il savuram in viteza sa nu cumva sa ne prinda mama.  Asa ca, saraca mama trebuia sa mai doseasa din el ca sa mai ramana si pentru musafiri. 
Poate era mai bun asa, pe furate, poate atunci aveau visinele alt gust, poate atunci nu gaseai in comert atat de multe bauturi racoritoare ca acum, cert este ca de atunci parca nici o bautura nu  a mai fost la fel de buna ca siropul ala. 
Va recomand si siropul de visine fara fierbere si dulceata de visine. Mai multe retete cu visine gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.


Ingrediente:

2 kg visine
1 kg + 10 linguri zahar



Mod de preparare

Spalam visinele si le scoatem samburii. Le punem intr-un vas si le amestecam cu cele 10 linguri de zahar. Le lasam  asa cel putin 3-4 ore, amestecand din cand in cand, pana se topeste complet zaharul si visinele isi lasa siropul. Eu le-am lasat peste noapte.


Scurgem tot siropul de la visine si il punem intr-o craticioara. La un kilogram de sirop adaugam 1 kg de zahar si punem la fiert pana da in cateva clocote si incepe sa se ingroase. 
Visinele ramase le putem congela si le folosim iarna pentru prajituri.


Vom obtine un sirop gros dar care sa curga. Il punem in sticle, il capsam bine si il dam in camara la loc racoros. Se serveste cu apa minerala si cuburi de gheata.



Distribuie daca iti place:

28 de comentarii :

  1. o sa fac , sunt aproape gata visinele mele !

    RăspundețiȘtergere
  2. super reteta. chiar cautam o reteta de sirop de visine. o mica intrebare, m-ati putea ajuta cu o reteta si pentru sirop de capsuni? va multumesc,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Capsunele spalate si curatate de codite se dau printr-o sita deasa prin care sa nu treaca pulpa. La 400 ml suc se pun 650 g zahar, se fierbe siropul 2-3 clocote, se spumeaza, se pune fierbinte in sticle si se inchid ermetic. Este delicios!

      Ștergere
  3. Eu sunt fan visine si pe piata deja au inceput sa apara. Sigur voi face si eu siropul acesta. Sunt convinsa ca ii va placea si fiicei mele. Ce sa mai, racoros si sanatos! Multumim de reteta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Credeti ca se poate scadea din cantitatea de zahar?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca se poate, dar sa stii ca tot acolo iesi, de exemplu acesta facut de mine fiind destul de dulce pun cam o lingura de sirop la un pahar mare cu apa minerala, daca il vei face mai putin dulce vei pune mai mult sirop la cantitatea de apa. Depinde si d epreferintele fiecaruia. Sotul de pilda il prefera mai dulce si pune doua linguri la un pahar

      Ștergere
  5. e foarte bun eu am facut si de trandafir

    RăspundețiȘtergere
  6. Stie cineva vre-o metoda de scos samburii de la visine si cirese.....am foarte multe visine si as vrea sa fac sirop si dulceata.....dar sa scot samburii manual 1 cate 1 e f plictisitor...

    RăspundețiȘtergere
  7. exista in comert un aparat pentru scos samburii, am vazut de curand in kaufland unul destul de rezonabil la pret.

    RăspundețiȘtergere
  8. Hei buna buna o intrebare simpla,nu am facut niciodata nimic nu sunt fac bucatarie dar neavand ajutor:( aceste siropuri stau fara conservanti sau ceva sa nu "expire"???multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu este nevoie de conservant, daca siropul a fost fiert suficient si sticlele sunt inchise ermetic rezista garantat!

      Ștergere
  9. Siropul il punem fierbinte in sticle ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu toate siropurile,le fac ,la rece....este f.f. bun isi pastreaza aroma si le tin peste 1an

      Ștergere
  10. Mie nu mi-a iesit decat jumatate de kg de suc dupa ce am tinut visinele cu cele 10 linguri de zahar toata noaptea! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu mai depinde de mine ci de visine, sunt diverse soiuri, unele poate mai zemoase, unele mai putin :)

      Ștergere
  11. N-am facut niciodată sirop de vișine, dar anul ăsta mi-a țucat. Sunt la operațiunea scos sâmburi, câte unul că n-am găsit aparat când am căutat eu. Dar nu disper.... Îmi place rețeta!

    RăspundețiȘtergere
  12. Excelent siropul , am făcut şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu am facut dar mi sa ingrosiat prea tare ce sa fac

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil a fost fiert mai mult decat trebuie. Mai adaugi apa si il dai in doua trei clocote.

      Ștergere
  14. Se poate face dulceata de visine fara zahar?puteti sa mi dati si mie reteta! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se poate, in loc de zahar, la 1 kg de visine folositi 600 ml suc natural de mere.

      Ștergere
  15. Īn preambulul rețetei era "sirop ... fără fierbere". ?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, in descrierea retetei aveti si o trimitere catre siropul de visine fara fierbere: http://www.caietulcuretete.com/2011/07/sirop-de-visine-nefiert.html

      Ștergere
  16. Multumim pentru retete si ajutorul dat.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes