ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 iun. 2013

Cheesecake rece cu ciocolata si zmeura




La multi ani tuturor celor ce isi sarbatoresc astazi ziua numelui!!! Astazi imi sarbatoresc sotul si am ales sa pregatesc acest cheesecake fara coacere in locul clasicului tort, sper sa fie pe placul invitatilor! Mie mi-a placut tare mult!

Ingrediente:

pentru blat:

400 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
100 gr ciocolata amaruie

pentru crema:

300 gr frisca
500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract vanilie
300 gr zmeura
100 gr zahar brun
30 gr gelatina

pentru glazura:

100 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida
2 linguri ulei
10 gr gelatina

pentru decor:

250 gr zmeura
frunze menta


Mod de preparare:

Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. 



Amestecam bine.Vom obtine o compozitie destul de moale. 



Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste.



Mascarponele il mixam cu zaharul pudra si cu extractul de vanilie.



Mixam frisca pana devine ferma.



Punem zmeura cu zaharul brun intr-un vas la foc mic si dam in unul-doua clocote, pana se topeste zaharul si incepe sa se sfarame usor zmeura. Eu am folosit zmeura congelata. O lasam sa se raceasca. 
Amestecam frisca cu mascarponele. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o lasam sa sa racoreasca. O amestecam in crema, apoi adaugam zmeura. 
Amestecam usor zmeura in crema.



Punem blatul de biscuiti pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Punem deasupra crema si nivelam cu o spatula. Dam la frigider 30 minute sa se intareasca putin crema.



Topim ciocolata impreuna cu frisca si uleiul pe bain marie. Adaugam gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj, omogenizam si turnam glazura de ciocolata pe tort. Dam la frigider peste noapte.



Scoatem cu grija inelul din jurul tortului dupa ce am trecut in prealabil pe margini un cutit bine ascutit ca sa se desprinda de inel.



Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.



Taiem felii cu un cutit bine ascutit.



Distribuie daca iti place:

23 de comentarii :

  1. Vio,draga mea,arata demential!!!!La multi ani sotului si spune-i ca-l invidiez pentru ca el se va bucura de asa tort!!! :X

    RăspundețiȘtergere
  2. LA MULTI ANI! sotului tau
    Tortul arata splendid!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sant si eu Vio si am o intrebare.....cantitatile sant pt. marimea formei de tort de ? cm ? Arata f. bine ,si vreau sa o fac sambata viitoare......Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Genial arata, si cred ca e tare buna. Eu una prefer prajiturile cu ciocolata, dar am mancat recent o rulada cu mascarpone si dulceata si mi-a placut mult. Reteta asta sigur o sa o incerc, dar sm niste intrebari: Ce biscuiti digestivi ati folosit, de la ce firma? Si zmeura, oare mai gasesc peste vreo 3 sapt, pt ca vreau sa fac tortul pt ziua iubitului meu, care e la sf lui august.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca iti place, am folosit biscuiti digestivi Gullon
      Cu zmeura nu stiu ce sa zic, depinde in ce zona locuiesti, eu sunt din Galati si acum doua saptamani deja nu se mai gaseau pe piata, acum sunt la parintii mei in judetul Buzau si ieri am cules ultimele fructe

      Ștergere
  5. Draga autoare a acestei retete,
    Cat de sigura esti ca tu ai preparat aceasta reteta? :)

    Te rog sa modifici cantitatea de biscuiti la 250-300 gr

    Am facut aceasta reteta aseara, si te asigur ca la 100 gr de unt si ciocolata topita cantitate de biscuiti recomandata de tine este mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga autoare a a cestui mesaj,

      Daca ai citit de la bun inceput ai vazut ca l-am preparat de ziua sotului. Mai mult, am pus si reteta in imagini pas cu pas, ca sa nu existe dubii. Mai mult de atat ce as putea face?
      Si nu, nu voi modifica reteta fiindca eu fix 400 gr de biscuiti digestivi am pus si a iesit exact cum vezi in poza, nu a fost mult deloc.
      Te asigur ca blatul a iesit perfect. Dar te cred ca la tine a fost mult, deoarece nu toti biscuitii sunt la fel. Nu toti pot avea aceeasi capacitate de absortie. Eu am folosit biscuiti digestivi marca Gulloon.

      O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Uite un exemplu, o reteta de cheesecake la care am folosit doar 300 gr de biscuiti digestivi, de data asta am luat unii din Carrefour, cu aroma de scoortisoara, 1,60 ron pachetul de 100 gr, nu mai stiu exact cum se numeau http://www.caietulcuretete.com/2013/09/cheesecake-marmorat-cu-ciocolata.html

      Ștergere
    3. Intradevar 400 gr de biscuiti este mult...si eu am facut aceasta reteta...si a trebuit sa bag blatul la cuptor pt a se rumeni putin...altfel se sfarama....voi mai face aceasta retea dar cu 250-300 gr biscuiti..indiferent de biscuiti...in rest prajitura a iesit excelenta...

      Ștergere
    4. Ma bucur tare mult ca ti-a placut! In ceea ce priveste cantitatea de biscuiti eu exact 400 gr de biscuiti am folosit marca Gullon asa cum am scris mai sus.
      Tu ce marca ai folosit, tot Gullon sau altceva?

      Ștergere
  6. am folosit biscuiti obisnuiti...trebuie neaparat aceasta marca de biscuiti sau ar merge alti biscuiti digestivi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In functie de felul biscuitilor si gradul de absortie este mai mare. In mod normal cheesecake-urile se fac cu biscuiti digestivi, insa merg folositi si biscuitii obisnuiti, caz in care gradul de absortie va fi total diferit, deci cantitatile vor trebui modificate dupa caz.

      Ștergere
  7. Buna ziua,
    Comentariile sunt moderate iar eu am fost plecata in acest weekend, abia acum am intrat si le-am publicat. In primul rand ma bucur ca l-ati incercat desi imi pare rau ca nu ati fost pe deplin multumita.
    In privinta glazurii asa este aveti dreptate, categoric fara cei 200 ml frisca lichida nu are cum sa iasa. Practic e doar ciocolata care deja in momentul in care se raceste se intareste si adaugand si gelatina automat rezulta consistenta cauciucoasa.
    Cat priveste blatul dupa cum ati vazut si din comentarii eu exact cantitatile date in reteta le-am folosit si blatul nu a fost foarte tare. Ma gandesc ca poate conta si untul si ciocolata si biscuitii (desi spuneti totusi ati folosit aceeasi marca) si cred ca pana la urma cel mai bine e sa adaugati biscuitii putin cate putin pana ajungeti la consistenta potrivita.
    Cat despre crema acesta e un cheesecake la rece fara coacere, asadar in mod clar nu are legatura cu cheesecake-ul clasic, mie acelea nu imi plac. Dar asta e doar o chestie de gusturi. Eventual puteti inlocui mascarponele cu crema de branza si puteti adauga in crema doar zmeura simpla, fara zahar. La glazura puteti incerca si varianta mai simpla, doar 100 gr frisca lichida si 100 gr ciocolata.

    RăspundețiȘtergere
  8. Și eu am făcut cheesecake-ul și mi-a ieșit bun. Felicitări pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca inlocuim mascarpone cu crema de branza este ok?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am făcut și eu astăzi. ..super gustos

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna ziua !
    si eu am facut tortul si a iesit f,bun. In privinta blatului: am folosit biscuiti digestivi gullon, 400 gr (un pachet ) si din pacate, desi am pus untul si ciocolata in cantitatiile mentionate, nu am reusit sa compozitia moale. Biscuitii erau fainosi si nu se legau cu ciocolata si untul. Am fost " smechera " si am mai totpit aproximativ 100 g unt, si cu chiu u vai am reusit o compozitie care sa se lege. Astazi l-am taiat, si a iesit extraordinar !Este f. bun. Atentie la blat...Eu , data viitoare voi folosi doar doar 200 gr de biscuitii sau mai mult unt si ciocolata...

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna ziua. Spuneti-mi, va rog, pentru crema, la 30g de gelatina cata apa ati folosit?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes