ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 mai 2013

Coniac de casa



Nu suntem mari bautori insa ne place sa omenim cum se cuvine musafirii! Si de ce sa dam o gramada de bani pe chimicalele din comert cand putem sa ne preparam singuri bauturile?  Si cum in fiecare an primim tuica facuta in casa de parintii mei reteta asta a fost un mod minunat de a o valorifica.
Si revin cu o completare fiindca au fost multe comentarii in care mi s-a atras atentia ca nu asa se prepara coniacul. Aceasta nu este reteta originala de coniac, un coniac bun, original il fac doar cunoscatorii, (si eu sigur nu ma numar printre ei) aceasta e doar o varianta de bautura alcoolica preparata in casa, asa cum am spus, un mod de a valorifica tuica de casa, am primit reteta de la cineva sub aceasta denumire si intr-adevar este foarte asemanatoare la gust cu coniacul.
Nu este nimeni obligat sa o incerce, eu doar am impartasit cu voi o reteta oarecare, daca standardele voastre sunt cu mult mai inalte de-atat evident nu va obliga nimeni sa o incercati, sunteti liber sa va cumparati ceea ce va este pe plac, dar haideti sa nu  jignim si sa nu aruncam cu pietre, sa nu uitam ca sunt oameni pentru care o sticla de coniac bun e un lux ce nu si-l pot permite, dar se pot bucura de o bautura care il imita, care desi nu este coniacul in varianta lui originala este totusi o bautura naturala!


Ingrediente:

1 l alcool
50 gr cafea boabe Jacobs
50 gr stafide negre
5 pliculete zahar vanilat




Mod de preparare

Punem in vasul in care vom prepara bautura cafeaua boabe, stafidele si zaharul vanilat.  E important sa folositi cafea Jacobs fiindca are o aroma specifica, mai intensa fata de alte tipuri de cafea.


Adaugam alcoolul. Eu am folosit tuica de casa de 40 grade. 


Lasam la macerat  aproximativ 10 zile timp in care agitam zilnic. Strecuram si punem coniacul obtinut in sticle. Daca doriti puteti lasa cafeaua si stafidele in alcool insa va trebui strecurat in momentul servirii.




Distribuie daca iti place:

88 de comentarii :

  1. Ce reteta frumoasa:) doar de tuica sa mai fac rost si am si eu coniac:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Coniacul tau il pun la favorite!:)
    Pozele sunt atat de...vii!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Coniacul este o băutură alcoolică tare, obținută prin distilarea anumitor sorturi de vin și păstrarea produsului respectiv în butoaie de stejar. Denumirea cognac o poartă numai produsul învechit obținut prin distilarea vinurilor din regiunea viticolă cu același nume din Franța.
    Asa ca ce faci tu acolo nu se poate numi nicidecum coniac ........

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga anonimule, ai perfecta dreptate! Dar dupa cum vezi l-am numit coniac de casa ca sa iasa in evidenta diferenta. Daca il incerci o sa vezi ca gustul este absolut identic cu al coniacului!

      Ștergere
    2. Asta e coniac cum sunt eu calugar de Plumbuita,cel mult i se poate spune ca e o tuica aromata.

      Ștergere
    3. Draga anonimule ...dute tu si beati posircile tale daca nu stii si nu ai incercat macar poti sa taci din gura !
      M-am riscat si am facut si eu dupa aceasta reteta si pot spune intradevar ca are gusta coniac ! Felicitari pt reteta !

      Ștergere
    4. Am incercat reteta si rezultatul e foarte bun . Gustul e de lichior de cafea cu vanilie

      Ștergere
    5. Ai dreptate anonimule... coniacul din ziua de azi se obține prin distilarea anumitor substanțe chimice, care te ia dracu după ce bei. Nici măcar acelea de 5-7 stele nu mai sunt autentice. Mulțumiri și respect pentru postare. O rețetă interesantă

      Ștergere
    6. Salut! Am încercat și eu aceasta rețetă! Destul de buna ,chiar sunt incantat de ia. Am făcut-o cu alcool de 50 vol. Totuși as incerca cu 4 pliculețe la litru in loc de 5, mă rog după gustul fiecăruia

      Ștergere
  4. Interesanta reteta! Coniacul are o culoare super!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un paharut vreau si eu, ca... cognac imi place sa servesc, din cind in cind, nu prea des...

    RăspundețiȘtergere
  6. super reteta...cat poate fi pastrat??? Oricat? Sau in 2-3 luni isi pierde din savoare/aroma/tarie??

    RăspundețiȘtergere
  7. eu cred ca merge pastrat oricat, mai ales daca folosesti tuica de casa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am produs reteta cu alcool de 96 de grade iar dupa strecurare am diluat bautura cu apa distilata si s-a albit! DE ce.

      Ștergere
    2. Nu stiu ce sa zic, posibil sa se fi produs cine stie ce reactie chimica. Eu nu am folosit nicioadata apa distilata. Tuica mea a fost mai slaba, sotul spune ca are in jur de 40 grade.

      Ștergere
    3. Reactia este una fireasca! Nu combinati alcolul pur cu apa, nu ca ar avea ceva anume, doar culoarea e inbluientata, in rest totul ramane la fel...desigur, se mai pierde putin si din tarie. Pentru un gust "nobil" eliminati apa. :)

      Ștergere
  8. eu am folosit cafea boabe cu aroma de ciocolata are ceva???

    RăspundețiȘtergere
  9. si am pus tuica de casa de 58 de grade

    RăspundețiȘtergere
  10. vinzi 3 litri de palinca si cumperi o sticla de jidvei vinars . cea mai buna reteta

    RăspundețiȘtergere
  11. daca in loc de alcool pun vodca ordinara, oare iese ceva? ceva cat de cat altfel (mai bun) decat vodca ordinara

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca merge, aroma e importanta, asa cum am mai zis nu e reteta originala de coniac, seamana insa izbitor de mult la gust cu coniacul, cei care au gustat la mine n-au sesizat diferenta!

      Ștergere
    2. Incearca sa faci un sirop de zahar ars(cam 150 de gr. de zahar,pe care il prajesti si il stingi tot cu tuica)si maresti cantitatea de stafide,cam cu 10-15 gr. la litru

      Ștergere
    3. eu am pus rachiu ieftin 26 grade si a iesit destul de ciudat la gust, poate ar fi bine sa nu modifici reteta

      Ștergere
  12. am o tuica de 40 de grade dar are un gust mai acrisor si as incerca sa il fac coniac dar mie teama ca nu o sa ii dispara gustul!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ca sa dispara acreala ,il puneti in cazan cu o mana de cenuse ,il distilati si se repara .

      Ștergere
  13. ALINA gustul acrisor al tuicii dispare daca mai distilezi tuica inca o data (daca-i o cantitate mai mare, merita)

    RăspundețiȘtergere
  14. Oameni buni! In primul rind curacati palinca (la noi in Basarabia se mai numeste basamac,rachiu,tuica) de metale grele.Nu va otraviti organismul.La 3 litri palinca se adaoda 20 grame tarata de griu mestecat bine se lasa 9-10 ore (nimic mai mult) imediat se strecoara.Pe urma adaogati ce doriti si numiti-o cum doriti.Si nu va cioraiti cu denumirea.De pilda mie imi place compot din cirese uscate si toti zic ca e koka-kola,ei si ce?

    RăspundețiȘtergere
  15. ti sa albit coniacul facut din alcool ?si normal pt ca lai diluat baga iarasi stai\fide pt culoare si niste cafea lasal pana se face culoarea la loc strecural si sa ai pofta pe urma

    RăspundețiȘtergere
  16. a si eu am topit zaharul vanilat

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu pana acum puneam doar cafea si zahar nu si stafide o sa incerc zilele astea sa vad cum iese .

    RăspundețiȘtergere
  18. Incearca sa caramelizezi usor zaharul vanilinat apoi stinge cu 100 ml alcool si abia dupa aceea mesteca cu restul de ingrediente si toata cantitatea de alcool pana la 1 l si lasa la macerat. Sa aveti pofta !! Si sanatate!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. incercati cu 1 baton de vanilie in loc pliculete.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna, in zona Dornelor nu avem tuica. Cum trebuie sa procedez daca folosesc alcool de 96 grade la "fabricarea" coniacului ? Se dilueaza alcoolul inainte de a-l adauga in cafea si stafide sau diluarea se face dupa macerare ? Multumesc !!!

      Ștergere
  20. Răspunsuri
    1. Păi numai aia e pentru coniac ! Coniacul se face din rachiu de vin !Punct ! Nu din votca , pălincă de prune , alcool dublu rafinat ! Doar din rachiu din vin , intors de 2 ori! A doua oară se pune la distilat cu apă pentru a se indepărta gusturile rele , acru , amar etc ! Taria se lasa la 43-45-50 grade ! Eu la reteta folosesc si seminte de struguri , luate si uscate de toamna , usor prajite ! La 2 litri de rachiu de vin eu pun : o lingura de seminte de struguri ( pt.reverastrol) cafea 1 ligurită rasa sau boabe , un pumn de stafide , 2 plicuri de zahar vanilat ( topit in rachiu ) ! Dupa o saptamana de agitat zilnic , se depun toate la fundul sticlei si se filtreaza !

      Ștergere
  21. Atentie la diluatul alcoolului cu apa, folositi mereu APA FIERBINTE turnata PESTE alcool... Altfel amestecul este doar temporar, se vor separa incet dar sigur.

    RăspundețiȘtergere
  22. daaaa foarte bun ! Eu am tuica de pruna de 50 de grade. A iesit super bun . Multumesc pt reteta !

    RăspundețiȘtergere
  23. Are ceva daca se lasa la macerat direct in sticla?

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu am facut reteta de vreo 4 ori si a iesit SUPERVoi mai face inca o data dar de data asta in loc de stafide voi pune medisoare confiate.In restul totul e la superlativ.Multumim pt.recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  25. buna seara!as dori si eu reteta de la coniac,dar la mine nu apare......multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  26. Dacă folosesc palinca de struguri se mai justifica stafidele?

    RăspundețiȘtergere
  27. Am facut , cu tuica de vin este super bun . Dupa macerat am strecurat si din nou dupa 60 zile ,cu cit sta mai mult este mai bun

    RăspundețiȘtergere
  28. IESTE ADEVART CE SPUNE DE CONIAC AM BAUT SI IESTE FOARTE BUN

    RăspundețiȘtergere
  29. Am incercat reteta si imi place. Nu sunt cunoscator si nici un bautor inrait de alchool dar, mi-a placut ca a taiat din mirosul de tuica si a primit o aroma buna.

    RăspundețiȘtergere
  30. Tuica preparata in conditii de casa are un aromat specific care nu- mi este pe plac. Cum as putea sal neutralizez?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu la ce fel de aroma specifica te referi, parintii mei fac acasa tuica de corcoduse, gustul este complet neutru. POate e afumata, sau poate e acra, nu stiu ce sa zic, nu ma pricep la astfel de detalii

      Ștergere
  31. Incercati cu alcool din cereale,ca iese super.

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu e cam mult zahar vanilat?Doar intreb...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie nu mi s-a parut mult, dar poti pune mai putin pentru inceput si vezi dupa aceea daca e suficient sau e nevoie sa mai adaugi.

      Ștergere
  33. Daca punem mere in tuica de prune, va imprumuta aroma merelor? Eu as incerca.

    RăspundețiȘtergere
  34. am sa incerc mi se pare o reteta buna asvrea sa stiu cum se face alcoolul din cereale.

    RăspundețiȘtergere
  35. Mi separe o reteta buna am sa o incerc eu fac tuica de struguri dar ii dau aroma cu stafide albe si culoare cu lemn de dud

    RăspundețiȘtergere
  36. Am facut si a iesit mortal! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  37. Bună, să știți că e foarte bun eu am făcut pentru nuntă la băiat si sa băut mai bine decât ce-l din comerț multumesc pentru că ați postat rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  38. Vasul trebuie închis sau lasta deschis in cele 10 zile

    RăspundețiȘtergere
  39. Pentru a colora natural distilatul, folosesc seminte de struguri rosii ( prajitie si măruntite).

    RăspundețiȘtergere
  40. Foarte bun!!! Înainte făceam din carube și păstăi de vanilie!!clar ca era mai bun,dar gustul este asemănător!!!

    RăspundețiȘtergere
  41. După atâția,,postaci" cu tot felul de păreri mă alătur și eu și pot să vă spun că reteta e bună. Am probat-o personal cu deosebirea că eu am făcut prima dată rachiu de vin din vin rămas de la nuntă ( puțin răsuflat) și apoi am pus ingredientele și a ieșit foarte bun. Hai să o numim,,Coniac fals" dar e buon. Mulțumesc Violeta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu l-am lasat 3 ani fără sa il deschid.... A ieșit foarte bun!!!

      Ștergere
  42. eu dupa reta asta fac cgniacul dar numai 3 plicuri de vanilie si tuica de trevere neaparat si ceva samburi de struguri si iese chiar bun, atentie, conteaza mult ca tuica sa fie de trevere are o aroma super buna dar treverile nu trebuie sa stea mai mult de 2 saptamani la fermentat

    RăspundețiȘtergere
  43. Buna seara am facut coniacul dupa reteta dar a iesit cu un gust de cafea foarte tare, ce as putea face pentru a m-ai lua din gust.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am pățit și eu nu știu cum să-l dreg

      Ștergere
  44. Am făcut coniac după rețetă, dar gustul de cafea este foarte tare,ce aș putea face cu el?

    RăspundețiȘtergere
  45. Sunt deja la a 3 tură de preparare. Suntem încântați de rezultat și recomand. Eu folosesc alcool diluat cu apa fiartă și răcită și iese o bunătate. Multumesc de rețetă 😘

    RăspundețiȘtergere
  46. Am facut si eu dupa reteta..ar trebui sa filtrez bautura..care ar fi cea mai usoara metoda de filtrat...multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  47. Ingrediente:

    1 l alcool
    50 gr cafea boabe Jacobs
    50 gr stafide negre
    5 pliculete zahar vanilat
    Această rețetă nu este prea concentrată pentru 1 litru de țuica?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi asa l-am facut de fiecare data si nu ni s-a parut prea concentrat. Dar, daca doriti, puteti incerca cu mai putin si vedeti apoi cum va place.

      Ștergere
  48. Respuns pentru persoana care tot lasa comentarii si se intreaba de ce nu le public! Dumneavoastra lasati comentarii cu propria dumneavoastra reteta, acesta este motivul pentru care comentariile nu au fost publicate. Daca doriti sa impartasiti cititorlor reteta dvs va puteti face si dumneavoastra un blog, aici este un blog personal si postez doar retete incercate de mine. Iar pentru ultimul comentariu este in care imi pociti numele intr-un mod jignitor, nu pot sa zic decat sa va fie rusine, nu va face cinste deloc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Super , rautatile există deoarece asa suntem ....felicitari pentru reteta !!!

    RăspundețiȘtergere
  50. Am facut 40 de litri din distilat de vin adus la 40 de grade. Toti care-l gusta il lauda.Asa merita, din rachiu de fructe isi pastra gustul ala de tuica, nu era reusit.

    RăspundețiȘtergere
  51. Cate grame de zahar vanilat se pune la un litru?

    RăspundețiȘtergere
  52. Important este ca tuica sa fie din vin dublu rafinat (vinars), ingredientele se pun dupa gust...

    RăspundețiȘtergere
  53. Cine nu dorește să pună cafea boabe poate înlocui cu nuci puțin prăjite și mie nu mi place gustul de cafea și pun nuci

    RăspundețiȘtergere
  54. De ce ar trebui să mă chinui să fac coniac ,din moment ce È›uica este mai ok??? Pentru că verbul a bea la prezent, la viitor vine ,,beat”.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes