ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 mai 2013

Dulceata din flori de salcam



Ingrediente:

500 ml apa
300 gr flori de salcam
300 gr zahar
zeama de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare


Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!


Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape.


Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste adaugam florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat.


Lasam sa fiarba pana capata consistenta mierii. Ca sa facem proba punem cateva picaturi pe o farfurie. Daca se imprastie pe toata suprafata farfuriei dulceata mai trebuie fiarta. Daca se aduna ca niste cristale dulceata este gata.


Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate, infiletam bine capacul si le intoarcem cu fundul in sus pana se racesc. Aceasta operatiune are rol de a impiedeca patrunderea aerului.






Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Sirop am mai facut din salcam,la dulceata nu m-am gandit.Daca mai gasesc pe undeva ca la noi au cam inceput sa se usuce si sa se scutur am sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce minunatie!!!! Cam ce cantitate de dulceata iese? Eu nu sunt asa de norocoasa sa am salcam la indemana dar voi cauta in piata :)
    Cand eram mica mancam florile asa, crude, nu mai asteptam pana le cocea bunica in aluat!

    RăspundețiȘtergere
  3. as vrea s-o incerc dar am o intrebare: s-ar putea face si cu mai putin zahar?

    RăspundețiȘtergere
  4. dragele mele,dulceata de flori de salcam nu se face asa si nici nu arata asa,regula este urmatoarea:se culeg petalele de fori(atentie la stamine ca o sa coloreze siropu si nu mai iese dulceata translucida,acesta este secretul),care se freaca cu putin zahar tos,apoi se face siropul si cand e bine legat se pun florile frecate cu zahar si se mai fierb putin(cand freci petalele de flori de salcam cu zahar ,le faci niste mingiute de marimea unui ou de gaina,poate putin mai mare ,cantitate necesara pt.1kg de zahar folosit la sirop),nu utati de zeama de lamaie,produsul obtinut este o delicatesa intre dulceturi,comparabila cu trufele in mancare ,incercati la inceput cu jumatate de kg de zahar,va veti indragosti iremediabil de aceasta dulceata si nu o sa va mai para un calvar asa de mare culegerea petalelor de flori de salcam ,pofta buna si multa,multa rabdare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acesta e modul clasic de realizare a dulcetii din petale de trandafiri, se poate adapta si la flori de salcam, rezultatul va fi pe masura. Dupa reteta ta se reduce timpul de fierbere a florilor, culoarea va fi mai placuta decat daca ai fierbe tot amestecul.

      Ștergere
  5. Luminita Sunar14 mai, 2014 12:59

    Cıte bordeie, atıtea obiceie. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna seara am și eu o întrebare cam câte flori trebuie că eu nu am cu ce să cântăresc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes