ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 mai 2013

Andive cu ricotta, migdale si stafide


Desi in prima faza  nu eram hotarata daca sa particip sau nu datorita sistemului de votare de la final, mi-a fost greu sa refuz invitatia agentiei standout. 
Si cum vineri sotul meu a implinit o frumoasa  varsta in weekend l-am sarbatorit cum se cuvine cu multe bunatati, printre care si acest aperitiv care a fost deosebit de apreciat de invitati!
Asadar cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Costa d'Oro pe blogul Laurei Adamache. Sper sa fie pe placul juriului. :)

Ingrediente:

2 andive
250 gr ricotta
6 linguri ulei de masline extravirgin Costa d'Oro
50 gr stafide brune
50 gr migdale
2 fire ceapa verde
piper mozaic (negru, rosu, alb si verde)
sare de mare



Mod de preparare

Taiem cotorul andivelor si desfacem cu grija frunzele. Le lasam pentru cateva minute in apa rece cu sare, operatiune ce are rolul de a mai reduce gustul amarui al andivelor. Le scoatem apoi din apa si le lasam sa se zvinte.


Frecam ricotta cu 4 linguri de ulei de masline extravirgin Costa d'Oro


Migdalele le punem pe o tava si le dam la cuptor pentru cateva minute. Macinam grosier migdalele prajite si le adaugam la compozitia de ricotta. Pastram o lingurita de migdale pentru decor.


Punem stafidele la umflat in 2 linguri de ulei extravirgin Costa d'Oro.  Dupa ce s-au umflat stafidele scurgem uleiul si adaugam stafidele in compozitia de ricotta. Adaugam si o frunza de ceapa verde tocata fin si omogenizam compozitia.


Umplem andivele cu compozitia de rocotta. Presaram cateva migdale si ceapa verde tocata fin pentru decor.


Dam la rece pentru 10-15 minute apoi stropim cu ulei de masline extravirgin Costa d'Oro si servim.


Un preparat deosebit de rafinat, o rapsodie a gusturilor, merita incercat!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Foarte interesant aperitivul, merita incercat, nu-i greu si arata foaret bine, mie imi plac andivele iar umplutura este de asemenea pe placul meu asa ca eu am sa o pregatesc cu siguranta.
    Draga mea eu iti doresc mult succes cu reteta ta, Doamne ajuta-i!
    Stefania

    RăspundețiȘtergere
  2. am pregatit aseara ca si antreu andivele, meniu principal penne a la norma si desert fursecuri cu stafide:) andivele au avut un succes minunat si toti cei care le-au gustat pentru prima data au ramas impresionati! e un concept nou in Belgia si Franta prin care bucatari amatori gatesc la ei acasa, pun pozele pe acest site, si oameni din imprejurimi vin si cumpara meniul de la ei:) le-am povestit tuturor despre tine si retetele tale fantastice care ma inspira zi de zi!
    iti multumesc ca existi ca ne faci viata mai frumoasa (si in special mai gustoasa) mie si cunoscutilor mei!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes