ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 mai 2013

Noodles cu pui si legume



Astazi va prezint noul meu prieten din bucatariewww.ingrediente-mancare-chinezeasca.ro un site unde puteti gasi absolut tot ce va trebuie pentru a gati o mancare chinezeasca absolut veritabila! 
Condimente, sosuri, paste, ciuperci, gasiti absolut tot ce aveti nevoie, neaparat sa le faceti o vizita, nu veti regreta!
 Si ca sa va conviniata si pranzul nostru de astazi, o reteta rapida, dar extraordinar de gustoasa! Incercati-o si nu veti regreta!

  
Ingrediente:

1 piept pui cca 500 gr
150 gr noodles 
400 gr amestec de legume China Mix Bonduelle
2 linguri sos soia dark
1 lingura zahar brun
1 lingura sos picant
1/2 lingurita condiment 5 arome
1/2 lingurita Chilli Piper de Cayenne
1 lingurita ghimbir Kotanyi
1 lingurita praf usturoi Kotanyi
1 lingurita amidon
4-5 frunze ceapa verde
seminte de susan






Mod de preparare:

Pieptul de pui il taiem cubulete mici. adaugam o lingura de sos de soia dark si il lasam la marinat 10-15 minute. 


Tragem puiul la wok, la foc iute, in putin ulei. 


Adaugam legumele congelate.  Sotam usor.



Adaugam apa cat sa le acopere. Adaugam sosuul picant, zaharul brun si o lingura sos soia dark.


Adaugam apoi condimentele: 5 arome, ghimbirul, chilli, usturoiu. Adaugam o lingurita amidon si lasam pe foc aproximativ 5 minute. 



Fierbem apa intr-un vas si cand clocoteste adaugam taiteii si ii lasam 1-2 minute. 


Scurgem apa si punem taiteii in wok.


Amestecam si lasam jumatate de minut pe foc ca sa se intrepatrunda aromele.


Punem in boluri si adaugam ceapa verde taiata pe diagonala si cateva seminte de susan prajite. 





Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. In loc de noodles aia puteai folosi ceva cu adevarat mai chinezesc - paste din faina de orez care sunt mult mai bune :D In rest suna delicios

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna, uite aici pe wikipedia poti citi despre aceti taitei si vizualiza imagini: http://en.wikipedia.org/wiki/Chinese_noodles

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna! ce sos picant ai folosit? vreau sa incerc si eu aceasta reteta care apropo arata delicios! felicitari pt blog si multe multumiri pt retete! :):*

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua. Aveti niste retete foarte apetisante. Multumim ca ii invatati si pe novici. Am intrat acum si eu pe site-ul cu mancare chinezeasca. Multe produse interesante dar exagerate ca pret. Aceleasi lucruri le putem cumpara si la raioanele de specialitate din marile supermarketuri si nu platim nici curierul. Desigur ca e decizia fiecaruia. Acum ma intorc la retetele Dvs.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt dementiale! Le-am facut azi cu mici variatii (nu am avut acee amestecuri de condinmente dar am improvizat, dasemenea nu am mai pus amidon, iar taitetii i-am "furat" de la niste supe din acelea la plic, ca nu am gasit taitei din astia chinezesti separat), si toata lumea a fost efectiv data pe spate! Reteta este suuuper simpla si usoara, cred ca si un copil o face (cu supravegherea unui adult :) ), foarte rapida (in 20 de minute este deja in farfurie).

    Taitetii de orez nu se potrivesc la aceasta reteta dupa parerea mea. Chinezii nu mananca doar taitei de orez, ci chiar mai des consuma acest tip de noodles galbeni, din grau. Sunt deliciosi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut! Atat condimentele, cat si taiteii ii gasesti in supermarket-urile mari, in general la raionurile cu diverse sosuri, chinezarii si alte ingrediente exotice.

      Ștergere
  7. de curiozitate - cum ati reusit sa marinati 1 piept de pui cu 1 lingura sos de soia ??? multumesc anticipat pentru raspuns

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pntru ca, asa cum de altfel se vede si in fotografii, pieptul de pui nu este intreg ci este taiat cubulete! Practic torni sosul de soia dark (este important sa fie unul de buna calitate) peste cubuetele de pui si amesteci pana cand toate cubuletele sunt acoperite de sos! Cand vei incerca o sa te convingi singur cum a fost posibil.

      Ștergere
  8. Buna! In seara asta am pregătit reteta ta si la fel am improvizat si eu cu condimentele ( am folosit condiment pt pui picant) . Reteta a fost lăudată de sot si de fata mea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super, ma bucur tare mult ca a fost apreciata de cei dragi! Sa va fie de bine!

      Ștergere
  9. Buna!
    Am facut aceasta reteta de mai multe ori, astăzi o fac din nou. Este delicioasa, copiii o adora. Multumim pentru reteta si spor in tot ceea faci!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes