ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

15 ian. 2011

Tort Amandina



Nu, nu e amandina originala, de cofetarie, cea cu fondant, e doar o versiune dar una delicioasa ce noua ne place foarte mult!

Ingrediente
 
pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar

6 linguri faina
3 linguri cacao

pentru crema:

2 pachete unt
200 gr zahar pudra
3 linguri cacao
2 pliculete capucino cu rom

pentru sirop:

1 cana apa
5 linguri zahar
1 esenta rom

pentru glazura:


1 ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca
3 linguri unt
pentru decor:

1 ciocolata amaruie
bombonele de ciocolata
cateva linguri din crema tortului

Mod de preparare



Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam faina si cacao si mixam pana se omogenizeaza. Turnam in forma tapetata cu hartie de copt (diametru forma 24 cm) si dam la cuptor circa 40 minute la foc mic. Incercam cu un scobitor si cand nu ramane deloc aluat pe el blatul este copt.




Taiem cu atentie blatul in doua parti pe cat posibil egale.




Preparam crema astfel: untul moale  il batem cu mixerul pana devine cremos. Adaugam apoi zaharul pudra cacao si pliculetele de capuccino. Mixam in continuare pana se topeste zaharul si compozitia devine omogena.





Asezam primul blat in forma de tort cu pereti detasabili si il insiropam. Siropul il preparam astfel: caramelizam zaharul, adaugam peste el apa si esenta de rom si lasam pe foc pana se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca.
Peste primul blat adaugam crema avand grija sa pastram cateva linguri pentru decor.





Deasupra adaugam celalalt blat si il insiropam. Dam tortul la rece cateva ore (eu l-am lasat peste noapte) apoi indepartam forma.




Preparam glazura astfel: rupem ciocolata cubulete, adaugam peste ea smantana pentru frisca si untul si o punem pe baie de aburi amestecand continuu pana se topeste de tot ciocolata. Imbracam tortul cu glazura obtinuta . Marginile tortului le tapetam cu bombonele de ciocolata pentru decor si lasam 10-15 minute.





Cu ajutorul unui sprit formam diverse modele pe tort.




Topim pe baie de aburi ciocolata punem intr-o punguta pe care o intepam la un capat si pe o hartie de copt desenam triunghiuri , apoi le hasuram. Dam la rece apoi le desprindem si ornam tortul.
Ale mele nu sunt foarte reusite, am folosit o ciocolata poiana cu lapte si nu mi-a placut deloc cum s-a comportat la topit. De regula folosesc ciocolata amaruie care se comporta excelent.





Si sectiunea :







Distribuie daca iti place:

37 de comentarii :

  1. ce fain e!!felicitari si o seara minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. yaya, ma bucur ca iti place.O seara placuta si tie

    RăspundețiȘtergere
  3. Mm bun si frumos! :)
    Vio, spune-mi te rog de unde ai luat inelul pt tort? Caut si eu de ceva vreme si nu gasesc...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte apetisant tortul tau de amandina. L-ai ornat foarte frumos. felicitari.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos ti-a iesit!!!Am facut si eu unul (primul!) saptamana asta,dar nu a fost asa de reusit ca al tau! O sa tin minte unde sa vin data viitoare ptr reteta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos ti-a iesit tortul.Yuummy.

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari, ti-a iesit foarte frumos tortul!

    RăspundețiȘtergere
  8. Edith, inelul l-am luat anul trecut de la Penny market, a fost un adevarat chilipir, 12 lei, dar n-am mai vazut de atunci. De curand am vazut la Pansy un astfel de inel dar patrat , cu separator , tot din Penny, eu insa n-am reusit sa gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bianca, multumesc, ma bucur ca iti place. Am prins curaj dupa ce am avut succes cu tortul de la Craciun, inca nu sunt pe deplin multumita dar ma straduiesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Mitinita, eu am facut pana acum o groaza de torturi nereusite, nici asta inca nu pot spune ca e reusit , ca aspect vorbind, insa totul e sa perseverezi si pana la urma vei fi multumita de rezultat

    RăspundețiȘtergere
  11. Hapleablog, multumesc, ma bucur ca iti place !


    Maria Mihalache, da, chiar foarte gustos a fost. O zi minunata si tie!

    RăspundețiȘtergere
  12. FOARTE FRUMOS!IL VOI INCERCA..AI MEI IUBESC TARE !

    RăspundețiȘtergere
  13. Gata, ma bucur ca iti place, sa il incerci e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  14. Merci Vio!
    Penny marker sau Penny XXL?
    Esti din Bucuresti? De la care? Sa stiu ca poate trec pe acolo sa ma uit. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Edith, eu sunt din Galati, avem doar Penny Market. In Bucuresti cu siguranta oferta e mai variata si ai mai multe sanse sa gasesti

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari... e super, elegant, sectiunea perfecta. O saptamana frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  17. ai facut un tort tare bun,dupa cum e reteta da si foarte aratos .eu nu sunt asa indemanatica la decorat.zic ca daca e bun tortul are succes oricum (hi.hi.hi....!!)

    RăspundețiȘtergere
  18. Draga mea, teu eram un adevarat dezastru pana acum, intotdeauna faceam niste torturi delicioase, insa total neaspectuoase ! Dar m-am ambitionat inainte de Craciun vazand o minunatie de tort al lui Lory) bucataresele vesele) si am facut tortul cu crema de trufe de care am fost tare mandra desi era inca departe de a fi perfect. Acum ma perfectionez experimentand.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ana Maria imi pare tare rau ca nu ti-a iesit , insa ceva a fost in neregula .Crede-ma fac blatul asta de ani de zile si o singura data nu mi-a iesit fiindca am uitat sa pun faina.Daca o sa rasfoiesti blogurile culinare o sa vezi ca foarte multa lume il foloseste.
    Nu stiu ce sa spun, ce anume nu ti-a iesit, poate nu a fost buna faina, sau poate nu ai batut suficient ouale? Undeva trebuie sa fi gresit ceva , altfel era imposibil sa nu iti iasa.
    Eu ador blatul asta tocmai fiindca e foarte usor de facut si foarte rapid.

    RăspundețiȘtergere
  20. buna ziua am si eu o mare rugaminte referitor la blat ouale se bat intregi nu se separat albusul de galbenus?

    RăspundețiȘtergere
  21. EU AM FACUT AMANDINA CU CREMA ASA NUMAI K AM PUS GALBENUSURI DE OU.CE VROIAM SA SPUN CREMA NU E INFECTA CUM A ZIS CINEVA MAI SUS.PT MINE E CEA MAI BUNA PRAJITURA DECI SI CEL MAI BUN TORT(PREFERATUL MEU).ARATA SUPER BINE SI E SUPER BUN.EU L-AS PAPA INTR-O CLIPITA.FELICITARI PT RETETE .ARATA SUPER SI O SA INCERC SI EU CATEVA NEAPARAT.

    RăspundețiȘtergere
  22. Vio,ureaza-mi bafta ca ma apuc de treaba!:)))La ornat sunt dezastru,dar am sa ma straduiesc,promit!:))Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ai spor, sunt convinsa ca iti va iesi super bun si cu mult mai frumos decat al meu! Eu cred ca l-am facut de cel putin 6 ori, suntem fani declarati, atat ca la decoratiuni sunt praf, am incropit si eu ceva acolo:D Te astept cu impresii, pup!

      Ștergere
  23. Buna! Am si eu o intrebare - ce gramaj au pachetele de unt?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna! Am facut si eu acest tort si am avut mare succes cu el. Multumesc mult! :*

    RăspundețiȘtergere
  25. sigur o sal incerc si sigur o sa mi reuseasca cu miau reusit si celelalte luate de la tine

    RăspundețiȘtergere
  26. felicitari ,e prima data cand intru pe pagina aceasta si am dat cu ochii de Amandina am si notat-o in caietul meu personal cat de curind am sa o probez ,desi sint la cura o sa o fac pentru cei dragi .......inca o data felicitari si nu lua in considerare parerile slabe !!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. As vrea sa stiu ce gramaj au pachetele de unt pe care le folositi! Multumesc! Alexandra Ristache

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes