ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 ian. 2011

Fursecuri spiralate



Reteta o am de la o tanara gospodina, Andreea, foarte talentata, mai ales avand in vedere ca abia se apropie de varsta majoratului.
Mai multe retete de fursecuri gasiti aici.

Ingrediente:

200 gr unt
200 gr zahar pudra
400 gr faina
1 ou
1 lingurita praf copt
1 lingurita cacao


Mod de preparare


Mixam untul moale cu zaharul pudra. Adaugam oul si amestecam bine. Incorporam apoi faina si praful de copt. Framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare.



Impartim aluatul in doua si in o parte din el adaugam cacao framantand bine pana devine omogen. Intindem doua foi: una alba si una neagra pe care o asezam deasupra celei albe. Trecem cu sucitorul pe deasupra ca sa se lipeasca una de cealalta.




Rulam strans foile ca pe un rulou, impachetam in folie si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.


 
Scoatem apoi ruloul si il taiem felii de grosimea unui deget, cu un cutit bine ascutit. Fursecurile obtinute astfel le punem in tava tapetata cu hartie de copt, lasand putina distanta intre ele.


 
Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 15 minute, cat sa se rumeneasca usor.


Pe moment fursecurile vor fi tari si casante, dar cu cat se invechesc cu atat sunt mai moi si mai fragede, asadar sunt ideale pentru sarbatori, fiindca pot fi preparate cu cateva zile inainte.



Distribuie daca iti place:

7 comentarii :

  1. Ce faine-s, de cand am zis ca fac si eu...
    La multi ani! Un An Nou fericit cu multa sanatate si belsug in toate!

    RăspundețiȘtergere
  2. e unul din fursecurile mee preferate... si eu faceam des, trebe sa fac iar... sunt gustoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Liana, un an nou plin de bucurii si realizari si tie. Chiar tare faine, foarte usor de facut si de efect fursecurile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Zsuzsa , da si la mine vor ramane pe lista fursecurilor preferate, mai ales ca nu e asa mult de munca la ele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa! Super aceste fursecuri! Pierdusem rețeta și iată, mi-ai dat-o tu! In rețeta mea, fiecare din cele doua aluaturi (alb și cu cacao) se împărțea în 8 bucăți care se făceau bile, apoi discuri cu sucitorul, câte două, unul alb, unul maro ș.a.m.d. Se pun unul peste altul, de preferat cel maro dedesupt, apoi se împart cu cuțitul în 8 sectoare de cerc. Se rulează fiecare triunghi și se obțin niște cornulețe. Se procedează la fel cu toate cele 7 perechi rămase. se dau la cuptor, nu numai 15 minute, pt. că sunt mai grosuțe și se urmaresc sa se rumeneasca putin, nu prea tare (se încearcă cu scobitoarea). Intre timp se face un sirop simplu dun zahăr și apă, aromat cu coajă de lămâie, vanilie. Cornulețele coapte se lasă la răcorit putin si apoi se trec prin siropul călduț, strecurat (dacă ați pus coajă de lămâie). Sunt excepționale! Poftă bună! Sărbători fericite, cu sănătate și armonie!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes