ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

2 ian. 2011

Fursecuri pentru Craciun



Ingrediente

200 gr margarina (sau unt)
250 gr zahar pudra
500 gr faina
1 ou
1 galbenus
esenta rom



Mod de preparare


Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra pana se face spuma.




Adaugam oul intreg si galbenusul si amestecam bine apoi punem si esenta de rom .Incorporam apoi faina putin cate putin si framantam pana obtinem un aluat potrivit de moale. Cantitatea de faina poate fi variabila in functie de cat de mari sunt ouale, deci e posibil sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin de 500 gr.
Aluatul astfel obtinut se impacheteaza in folie si se da 30 minute la frigider.




Il scoatem si intindem o foaie nu foarte groasa din care decupam cu ajutorul formelor braduti si stelute, sau orice altceva doriti.




Punem fursecurile in tava neunsa sau in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru aproximativ 10 minute pana se rumenesc usor pe fund.







Apoi cu ajutorul creioanelor pentru decor de la dr Oetker desenam pe fiecare fursec in parte dupa gustul, talentul si imaginatia fiecaruia.




Bradutii :






Bradutii si stelutele :







Distribuie daca iti place:

21 de comentarii :

  1. foarte frumosi,un nou an cu multe satisfactii

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc ina, un an nou plin de realizari iti doresc si tie !

    RăspundețiȘtergere
  3. arata foarte bine si sunt convinsa ca sunt si foarte gustoase! o sa le incercam de sarbatori

    RăspundețiȘtergere
  4. buna arata superb si as dori sa le incerc de craciun insa am 2 intrebari nu trebuie prav de copt sau amoniu in aluat? si a doua se pot pregat cu 4/5 zile inainte de craciun sau se intaresc daca le ti mai mult?multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu este nevoie de amoniu sau bicarbonat. Eu am facut cu o saptamana inainte si am avut si inca o saptamana dupa.cu cat se invechesc cu atat sunt mai fragede .Spor la gatit !

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu este nevoie de amoniu sau bicarbonat. Eu am facut cu o saptamana inainte si am avut si inca o saptamana dupa.cu cat se invechesc cu atat sunt mai fragede .Spor la gatit !

    RăspundețiȘtergere
  7. mi-au iesit destul de tari...oare se mai fragezesc??? mi-ar parea rau pt. ca sunt foarte gustoase

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim, nu-i nici o problema,asa sunt dupa ce le coci, se vor fragezi , cu cat se invechesc cu atat devin mai fragede. Eu am trimis anul trecut mamei mele care le-a pastrat pana la Sf Ion si erau foarte, foarte fragede.
    Eventual le pastrezi intr-o punga pana la craciun ca sa se inmoaie mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Iti multumesc pt. raspuns, scuze, numele meu e Alina :) sarbatori fericite si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc pentru reteta ai mei au iesit buni dar la inceput erau cam tari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-au placut. Nu e absolut nici o problema, cu cat se vor invechi cu atat vor deveni mai fragezi.Sarbatori fericite!

      Ștergere
  11. Prima data cand am facut erau FOARTE TARI si a doua oara am adaugat iaurt si s-au facut moi...Poate ar trebui ca in reteta sa adaugi si putin iaurt;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sunt foarte gustoase! Am sa incerc sa fac si eu singura.

    RăspundețiȘtergere
  13. mi-au iesit perfect!!! super fragezi inca de cand i-am scos din cuptor! multumesc mult pt aceasta reteta super!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna. Cam cate bucati au iesit?

    RăspundețiȘtergere
  15. Le fac an de trei ani de Craciun, de cand le-am descoperit aici. Mos Craciun e incantat de ele, le mananca pe toate pe care le las sub brad!

    RăspundețiȘtergere
  16. Fraților arata super mai ales ornate da le-am făcut în 23 decembrie și acum suntem în 30 decembrie și tot beton sunt... Nu știu... Dacă faceți adăugați ceva sa le fragezeasca k altfel va rupeti dinții... Menționez k am respectat cantitățile de ingrediente...ca decor sunt minunate.. Cred k le folosesc pt anul următor de decor.. Eventual le pun în brad :) )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fie ati pus mai multa faina decat trebuie, fie le-ati tinut la copt mai mult decat trebuie. Fursecurile ies foarte fragede si cu cat sunt tinute mai mult cu atat se fragezesc mai tare.
      Am facut sute de astfel de fursecuri, reteta nu este una inventata de mine, o fac sute, poate chiar mii de persoane cu succes, eu zic sa nu va descurajati si sa mai incercati, cu siguranta data viitoare va vor iesi perfecte!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes