ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 ian. 2011

Lichior de portocale



Ingrediente

1 kg portocale
1/2 l alcool
1/2 l lapte
1/2 kg zahar






Mod de preparare


Taiem portocalele felii cu tot cu coaja.



Adaugam peste ele zaharul.




Apoi turnam peste ele alcoolul (eu am avut tuica de corcoduse facuta in casa) si apoi laptele crud.




Amestecam bine si lasam la macerat 20 zile timp in care amestecam zilnic.




Dupa 20 zile stoarcem portocalele, si turnam lichiorul in sticle, strecurandu-l printr-o bucata de tifon. Lichiorul va ramane limpede datorita laptelui care ajuta la coagulare




Distribuie daca iti place:

22 de comentarii :

  1. ce bun trebuie sa fie,facut in casa,natural,sanatate curata cate un paharel cand ai chef sau o prietena in vizita,eu faceam lichior de lamaie (linoncello),o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Yaya, daa, mult mai bun decat lichiorurile pline de e-uri din comert. Tare bun si limoncello

    RăspundețiȘtergere
  3. Uite na... ca mi s-a facut pofta... asta n-as fi crezut-o... am citit de curiozitate reteta... si nu mai pot de pofta... Da rabdare ai Vio sa faci asa ceva... EU cred ca as uita de el... sa il las 20 zile la macerat... m-as lua cu treaba si mi-as aminti dupa 2 ani...

    RăspundețiȘtergere
  4. Felis sincer nu prea am avut cum sa uit ca sotul s-a apucat de el inainte sa se limpezeasca bine, cand inca arata ca in penultima poza. Si am tot stat cu gura pe el sa-mi lase macar un sfert de litru acolo pentru pozat .

    RăspundețiȘtergere
  5. vio draga,chestia cu laptele m-a dat gata.nu prea stiu eu chimie,alimentara,da am sa incerc lichiorurile astea ale tale.drept ca de fiecare data mi se strepezesc dintii sa cumpar alcool,din cauza de pret,evident.ca altfel nu ma dau inlaturi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy, eu is si mai in plop cu chimia. Dar asa scria in cartea de bucate si am luat-o si eu d ebuna, desi initial am fost cam reticenta. Pana la urma s-a dovedit ca au avut dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  7. as vrea sa incerc si eu reteta dar am o nelamurire cit timp il poti avea daca nu il bei prea curind

    RăspundețiȘtergere
  8. Buna ziua .Arata bine lichiorul asta ,dar la noi in casa nu prea se consuma alcool, insa citeodata e bine sa ai la indemina. Eu ma gindesc la...termenul de valabilitate daca pot sa spun asa ...pt ca folosim lapte proaspat..... cam cit timp se poate pastra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in mod normal cam 30 zile la frigider, dar nu as sti sa iti spun exact, ca al meu s-a consumat mult mai repede

      Ștergere
  9. este o mare prostie cu laptele.am respectat reteta si cand am pus laptele s-a branzit.pacal de alcool.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim cu sa se branzeasca laptele??? L-ai pus fierbinte, sau cum, ca nu price? chiar nu are cum sa se branzeasca laptele, e vorba de lapte crud si rachiu, nu e nici o preparare termica, practic e imposibil sa se branzeasca.

      Ștergere
    2. Si mie mi s.a branzit.. Oare de ce? :( oricum am sa il las asa 20 de zile, apoi sper ca dupa ce.l voi strecura sa fie limpede ca cel din imagine. Oare am sanse?

      Ștergere
    3. In mod normal nu ar trebui sa se branzeasca, e lapte crudsi alcool. Poate sa fi fost laptele deja vechi, si de aici explicatia?

      Ștergere
    4. Gata lichiorul meu :d e bun, putin cam dulce pentru gustul meu, dar nu e problema. Aparent cand l-am strecurat (de cateva ori bune :D) a ramas cat de cat limpede :) (Am si o poza daca vreti :D) Laptele era proaspat,rece de la frigider, numai ca era lapte de tara..oare asta sa fi fost problema? Oricum am sa mai fac, poate data viitoare nu se mai branzeste. Cert este ca a iesit buuun :) Multumesc pt reteta si pt raspuns. Alexandra H

      Ștergere
    5. Si mie mi s-a branzit,chiar daca am pus lapte crud,rece.Sa fie din cauza lamiiei?

      Ștergere
    6. Voi astepta totusi 20 de zile sa vad ce se intampla.

      Ștergere
  10. buna,am si eu o intrebare...unde il tii in cele 20 de zile pentru macerat,la frigider sau in camara?

    RăspundețiȘtergere
  11. Si mie mi s-a branzit si am pus lapte proaspat de vaca de la frigider.Care e cauza?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes