ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 ian. 2013

Pulpe de pui cu cartofi la cuptor


  O reteta simpla, foarte usor de pregatit, pulpele de pui cu cartofi, la cuptor te salveaza in orice situatie! Dureaza circa 15 minute sa le pregatesti, iar cuptorul face restul. Cat timp stau la cuptor ne ramane timp sa pregatim o salata, si chiar si un desert.
Va recomand si pulpele de pui cu cartofi noi si rozmarin, pulpele de pui pe pat de legume, pulpele de pui cu cartofi, la slow cooker, pulpele de pui la cuptor, cu legume sau pulpele de pui pe sare. Mai multe retete cu carne de pui gasiti aici. Mai multe retete cu cartofi gasiti aici.

 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici sau pe instagram aici

Ingrediente pulpe de pui cu cartofi, la cuptor

1 kg pulpe pui
1 kg cartofi
3-4 linguri bulion
3-4 linguri ulei
foi dafin
cimbru
boia de ardei
sare, piper


Mod de preparare pulpe de pui cu cartofi, la cuptor

Spalam pulpele si le crestam din loc in loc, pe ambele parti. Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Stropim tava cu 3-4 linguri ulei si asezam pulpele si cartofii in tava. Punem din loc in loc frunze de dafin si condimentam cu sare, piper, cimbru si boia dupa gust.



Completam cu apa doar atat cat sa le acopere si dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 20 minute.


Dupa 20 minute intoarcem carnea si adaugam bulionul.


Dam din nou la cuptor pentru circa 20-30 minute, pana cand carnea devine rumena si cartofii sunt bine facuti.


E o mancarica simpla, dar foarte gustoasa si foarte apreciata in special de catre copii.


Distribuie daca iti place:

29 de comentarii :

  1. Buna!
    Am descoperit blogul tau in decembrie anul trecut si mi-a placut foarte mult.Am incercat reteta de rulada fantezie doar ca nu am avut spanac si am pus salata verde dar a iesit foarte buna si asa,adica s-a mancat si a fost laudata.
    Sunt cu ochii pe blogul tau si la cat mai multe retete interesante.
    Cu drag Mihaela Adriana

    RăspundețiȘtergere
  2. La pranz vin la tine ca e tare buna papica asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu ma prezit la un alt pranz cand repeti reteta,minunata arata ultima pulpita...

    RăspundețiȘtergere
  4. bunbun rau,micsa speranta sperantza_micsa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. e prima data cand fac, sunt o mamica tanara, sper sa-i placa puiului meu care are 3 ani
    nu este necesar sa acopar tava cu folie de aluminiu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca acoperi tava cu folie de aluminiu,nu mai este nevoie de atata apa si pulpele nu o sa se rumeneasca asa frumos,dar dureaza mai putin timpul de coacere

    RăspundețiȘtergere
  7. mie nu mi-a iesit cum e aici nu stiu ce am facut gresit dar nu prea sunt multumita de mine :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. incercarea e mama invataturii1 nici mie nu mi-au iesit multe din prima incercare, important e sa nu te dai batuta si sa perseverezi!

      Ștergere
  8. care e timpul de fierbere ? sunt tare începător. Când ajung la jumătatea timpului de fierbere ? după câte minute ?

    RăspundețiȘtergere
  9. mi-e greu sa iti dau un timp, depinde foarte mult de cuptorul fiecaruia, de tipul, cartofilor, de carne. Cel mai bine e sa gusti, si iti vei da seama.

    RăspundețiȘtergere
  10. arata foarte bine..dar..stiti pentru incepatori ar fi foarte bine sa stim exact timpul si gradele cuptorului,intelegeti..va spun sincer ca eu nu incerc reteta daca nu am aceste repere..conteaza mult..cred ca ar trebui sa va uitati la ceas cand le gatiti..asa ca si comentariu constructiv..nu am nici o intentie rea sa stiti..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate gradele nu am nici o sansa sa vi le spun fiindca am aragaz de tip vechi. Iar in ceea ce priveste timpul am mai explicat si la alte retete, avand aragaz de tip vechi, chiar daca eu va spun ca am tinut tava jumatate de ora in cuptor, la aragazul dumneavoastra jumatate de ora poate fi prea mult sau mai putin. Cu toata bunavointa, amanuntele astea mi-e greu sa le dau, dupa ce imi voi achizitiona un aragaz mai modern sper sa remediez si aceasta situatie :)

      Ștergere
    2. ai dreptate...am citit si eu cu atentie reteta si am tot asteptat sa apara undeva datele acestea pt ca sunt esentiale...as vrea sa incerc si eu dar chiar e imposibil sa ma apuc asa la nimereala

      Ștergere
    3. De ce sunt esentiale? E o reteta extrem de simpla, setezi cuptorul la 180 grade sa spunem si apoi verifici din cand in cand sa vezi cum arata, cu siguranta iti vei da seama cand e gata!

      Ștergere
  11. nu e compliata reteta delok eu am 17 ani si am facut eri reteta si mi.a esit excelent ador gatitul si sunt mandra sa spun k am inceput la 11 ani alaturi de bunika mea :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult sa aud asta, si eu tot de mic copil am invatat tot alaturi de bunica :)

      Ștergere
  12. Bravoooo este o rețetă foarte simpla dar pe cât de simpla pe atât de gustoasa si pt cei care cereti timp și grade lasativa de gătit cei asa greu sa verificați cu o furculița carnea si cartofii dna violeta bravoo si ms pt rețetele ce ni.le oferoti Ps. Am 21 de ani si iubesc bucatariia de puțin timp mi.am dat seama ca este locul unde regăsesc. Un simplu sfat de la un pustan ca mine PUNETI SUFLET IN FIE.CARE MANCARICA, SUFLETUL ESTE INGREDIENTUL PRINCIPAL

    RăspundețiȘtergere
  13. nu cred ca nu se poate gati aceasta reteta doar pt ca nu este specificat timpul. orice femeie stie cum arata o carne preparata, cat timp trebuie sa o lase la cuptor, intr-adevar tipul de cuptor conteaza foarte, eu am aragaz clasic si nu cred ca nu sint in stare sa fac o mancare doar pt ca nu este specificat timpul. Asa ca doamnele care spun ca nu fac o mancare la nimereeala doar pt ca nu li se da mura in gura, ar face bine sa mai stea la cratita inainte de a critica :). Violeta ai niste retete minunate, am incercat deja cateva din ele, succes mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am 17 ani si sunt nevoita sa ii fac poftele fratelui meu mai mare ... Si fiind prima oara cand gatesc ( mai mult fac ceva usor si rapid ) i-a placut la nebunie fratelui meu ( si e foarte pretentios deobicei ) .. Va multumesc mult , intr un fel ma ti salvat pana vine mama acasa :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu gatesc de la o varsta frageda, de la 14 ani deja faceam primul meu curcan presat sub rotile masinii. A iesit o delicatesa, bunica mea m-a batut pentru asta... Tatal meu putin mai taziu cand a aflat ca am furat cheile masinii.
    Despre reteta aceasta ce sa spun, este buna... Dar eu am incercat sa le fac separat si a iesit chiar ok. ( Am prajit cartofii si carnea separat, le-am mancat cu doua oua ochiuri si mujdei de usturoi)

    RăspundețiȘtergere
  16. Super simplu si gustos. La mine a durat cam 1 ora si 10 minute cuptor electric cu aer cald 180 grade

    RăspundețiȘtergere
  17. mancare de cartofi....

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu acum o incerc daca imi iese va pun o poza. Va multumesc pentru retete!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Ha ce sa va zic fetelor, eu sunt o norocoasa care are un soț de treaba si gătește pentru mine :) Cite o data mi se face si mie dor de a face ceva chestii prin bucatarie si uite si eu la 31 de ani încerc sa prepar o cina :). Cum am menționat mai sus nu sunt eu șef bucătar dar soțul meu este așa ca orice detaliu despre timp si temperatura este apreciata!

    Si un cuvint celor deștepte pe sărit care dau sfat sa lași bucătăria intr-o parte dacă ai nevoie de timp si temperatura ... Sunteți foarte "de treaba" si "încurajatoare" pentru femeile care vor sa se învețe a găti! Sper ca nu sunteți prea tinere sa înțelegeți sarcasmul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina perfect de acord ca rautatile nu-si au locul aici. Insa in privinta temperaturii si timpilor de gatire sa stii ca uneori pot fi irelevante. Nu toti avem acelasi tip de cuptoare, unele sunt elctrice, unele pe gaze, unele cu ventilatie, unele fara, si lista ar putea continua. Daca temperatura poate fi cat de cat concludenta ei bine timpul poate fi inselator. Mi s-a intamplat sa pregatesc niste fursecuri, in reteta era trecut ca se coc la 180 grade pentru 30 minute, ei bine eu i-am copt doar 15 minute si asta fiindca i--am urmarit cand si cand. Daca setam la 30 minute si mai ntorceam cand auzeam semnalul sonor ii luam carbonizati din cuptor si ziceam ca e vina celui ce a scris cartea de bucate?
      Hai sa iti spun cum procedez eu, Cartea cuptorului are un tabel orientativ, acolo sunt dati timpi si temperaturi de gatire pentru diverse categorii, inainte sa te apuci de gatit, indiferent ce scrie reteta, citeste mai intai acolo sa te orientezi. Pe la jumatatea timpului de coacere mai verifici odata. La fursecuri, cozonaci, prajituri de pilda e indicat sa intorci tava pe la jumatatea timpului ca sa se rumeneasca uniform pe toate partile.
      Eu am invatat sa gatesc de mica, prima data am facut un chec pe la 12 ani, mama era la serviciu si m-am ajutat doar de caietul ei de retete. Nu am avut nici timp, nici temperatura, am avut un aragaz Arctic si reglam flacara din buton. M-am invartit pe langa el pana mi s-a parut mie ca e copt.
      In plus atunci cand e vorba de carne si de cartofi iara lucurile pot fi diferite. Cartofii sunt diferti carnea poate fi diferita.
      Sper sa nu interpretezi gresit mesajul meu, eu nu acuz pe nimeni cu totii am fost incepatori si am facut greseli, iti spun sincer ca si acum mi se mai intampla sa gresesc, sunt om si e in natura firii. Iar acum cand gatesc la un cuptor electric nu mi-e greu sa scriu timpul si temperatura de gatire, sunt insa mii de retete pe blog care au ramas fara timp si temperatura si nici nu ma pot intoarce la ele decat atunci cand voi reface acele retete la cuptorul electric.

      Ștergere
  20. Vreau să spun că este foarte uşoară reţeta
    Am 17 ani şi înafară de piure de cartofi nu prea ştiu să gătesc alte mâncăruri mai complicate , dar aceasta chiar mi-a ieşit.
    D'abia aştept să o degust ( încă e în cuptor )
    :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Draga mea violeta ai perfecta dreptate in privinta temperaturi si timpilor de gatire.Eu gatesc in fiecare zi si o fac cu mare drag dar niciodată nu tin cont te timpul de gatire sau temperatura exacta,eu întodeauna verific cuptorul si asa îmi dau seama cand e gata.Desi am gătit in anumite restaurante eu sunt de părere ca întodeauna e bine sa inveti si sa încerci mâncăruri noi.Si uite asa am
    dat de blogul tau si vreau sa te felicit😊.Asa ca fetelor va incurajez sa încercări si pana la urma o sa va iasă.Pana la urma toata lumea a invatat sa gateasca încercând pana au reusit si asa au invatat😊.

    RăspundețiȘtergere
  22. Multumesc frumos autorului pentru raspuns! Abia 3 ani mai tirziu l-am vazut hahaha! Iar caut ceva sa gatesc si am dat de postul acesta. Deci dupa cum am inteles "dupa ochi si dupa gust" cum mai spun prietenii :). La mine daca fac dupa ochi sau gust se va duce direct la lada de gunei si eu pin la urma la restaurant haha. Oricum voi incerca chiar acuma!

    Multumesc inca o data pentru sfaturi!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes