ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 ian. 2013

Cum se fac frunzele din ciocolata pentru tort?



 Cu siguranta cu totii am admirat torturile fabuloase, din ciocolata care iti taie respiratia. Cu putina imaginatie, si cateva trucuri oricine ar putea crea un tort frumos, care sa incante ochiul, aducand astfel o bucurie celor dragi. O sa va arat astazi cum se fac frunzele de ciocolata. Vor urma curand si trandafirii din ciocolata, precum si diverse decoratiuni.
Mentionez ca nu sunt inventie proprie, prima data am vazut aceste frunze aici
Intai de toate va dau un sfat, nu folositi orice fel de ciocolata. Dupa mai multe experiente neplacute  am constatat ca cele mai bune tipuri de ciocolata ptr aceste frunze au fost ciocolata Novatini amaruie sau ciocolata amaruie de la Kaufland, tabletele acelea marca proprie, sau Schogetten, care sunt in cutie cubulete mici. Ciocolata de menaj nu mi-a placut , nu se topeste uniform, frunzele ramaneau prea moi.
Nici frunzele nu puteti folosi de orice fel. Le recomand pe cele de trandafir japonez, care sunt verzi, tari, si au striatiile pronuntate.
Dintr-o ciocolata ies cu aproximatie  8 frunze, depinde si cat sunt de mari. Va recomand sa faceti intotdeauna cateva in plus, fiindca sunt destul de fragile si se pot rupe usor.


Ingrediente:

100 gr ciocolata amaruie
frunze de trandafir japonez
pensula mica de desen

Mod de preparare:

Rupem ciocolata cubulete si o punem intr-o craticioara. Punem craticioara deasupra unui vas cu apa clocotita astfel incat fundul acesteia sa nu atinga apa. Amestecam pana la omogenizare.
Pastram ciocolata in timpul operatiunii deasupra vasului cu apa clocotita ca sa nu se intareasca.



Pregatim din timp frunzele. Le spalam si le lasam sa se usuce. Punem o hartie de copt pe suprafata de lucru (sau o folie de aluminiu).


Luam cu lingurita ciocolta topita si punem pe dosul frunzei. Intindem pe toata suprafata frunzei. stratul nu trebuie sa fie foarte gros caci frunzele vor iesi urate si butucanoase, dar nici prea subtire ca sa nu se rupa usor.



Terminam toate frunzele si le dam la rece pentru cel putin 30 minute. Daca va grabiti puteti sa le bagati doua  minute la congelator.



Scoatem frunzele de la rece si desfacem cu mare atentie frunza. E posibil sa se rupa si sa ramana urme de frunze pe margine.Curatam cu mare atentie.
Pastram frunzele la frigider pana in momentul asamblarii.



Le asezam pe tort  dupa bunul plac si imaginatie.



O alta sugestie ar fi sa topiti ciocolata alba si sa o colorati. Eu am folosit colorant galben si rosu si am obtinut o minunata nuanta aramie. In nici un caz nu folositi coloranti lichizi ci doar praf.  



Iata si frunzele asamblate pe tort:

Distribuie daca iti place:

20 de comentarii :

  1. wow, super postarea asta, nu am facut niciodata pentru ca mi se parea f greu. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. waw,super arata multumesc.nu am incercat si chiar ma gandeam cum.ms pop week placut.

    RăspundețiȘtergere
  3. as putea folosi frunze de material de la trandsfiri sau flori din plastic?

    RăspundețiȘtergere
  4. da is super am facut si eu frunzele dar nu leam pus inca pe tort sant in frigider dar am o problema cu ele ca sau albit putin in rest miau iesit super

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna.As vrea sa stiu daca a incercat careva sa unga putin frunzele cu ulei deoarece se desprind cu oarecare dificultate?

    RăspundețiȘtergere
  6. SUPERBE SI DESTUL DE USOR DE REALIZAT

    RăspundețiȘtergere
  7. Mii de multumiri si Craciun fericit!!!!! ERIKA

    RăspundețiȘtergere
  8. le-am facut si eu azi. foarte frumoase si usor de realizat. sunt in frigider si sper sa reziste pana la revelion. sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  9. felicitari foarte frumos ceia ce faci.daca ai putea sa imi raspunzi ,eu am facute pe 2 feluri de frunze de flori ,ceea ce vreau sa stiu daca sunt cumva toxice anumite frunze in contact cu ciocolata

    RăspundețiȘtergere
  10. f e l i c i t a r i, super tare....

    RăspundețiȘtergere
  11. Interesant.Voi retine acest procedeu de realizare al frunzelor.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. FOARTE frumos,multumim pentru idei am sa le ancerc,frunzele se pot face si cu daua trei zile anainte oare

    RăspundețiȘtergere
  13. CAT SE POATE DE UTIL.MULTUMIM SI FELICITARI.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am și eu 2 întrebări. 1: se ung frunzele cu ceva înainte de ciocolata? 2: exista posibilitatea să rămână un gust sau miros ceva din frunze pe ciocolata? Mă gândeam să folosesc frunze de iedera

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1. Nu se ung frunzele cu nimic inainte
      2. Ar trebui sa te interesezi inainte ca nu cumva frunzele de iedera sa contina substante toxice. In plus frunzele trebuie sa aiba striatii groase, cum au cele de trandafir.

      Ștergere
  15. Mulțumesc pentru răspuns. Ideea e că în perioada asta nu găsesc alte frunze și de trandafir nu am de unde sa iau. Am citit despre iedera (vorbeam de ce cataratoare) și se pare că din frunze se fac diferite siropuri și infuzii. Deci nu cred că sunt toxice. Sper doar sa nu rămână gust sau miros de verdeață dacă mă înțelegi ce vreau sa zic. O să încerc așa dacă nu fac rost de alte frunze și sper sa pot pune și o poza ceva cu tortul meu.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes