ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 ian. 2013

Cum se fac taiteii ?





Ingrediente

1 ou
1 praf sare
faina cat cuprinde


Mod de preparare


Intr-un castronel batem usor oul cu un praf de sare.


 
Adaugam faina putin cate putin, rasturnam pe suprafata de lucru bine infainata si framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios de consistenta plastelinei.
Cantitatea de faina n-as putea sa o precizez cu exactitate fiindca depinde foarte mult de tipul de faina si de marimea oului.


Cu ajutorul sucitorului intindem o foaie cat mai subtire posibil.Ca sa nu se lipeasca si sa nu se rupa foaia o presaram cu faina .



Lasam foaia sa se usuce ca sa o putem taia. Atentie , nu trebuie lasata foarte mult, doar atat cat sa nu se lipeasca atunci cand taiem taiteii.Daca o lasam prea mult devine casanta si nu se mai poate taia .



Presaram deasupra putina faina apoi rulam strans foaia. Taiem sulul in doua .


Incepem apoi sa taiem pe diagonala cat mai subtire .



Scuturam taiteii de excesul de faina si ii lasam sa se mai usuce putin.






Daca doriti sa ii pastrati perioada mai indelungata aveti doua variante:

1.Ii puneti imediat in pungi si ii bagati la congelator (o punga trebuie sa contina exact atat cat folositi la o mancare)
2.Ii lasati sa se usuce bine de tot(cca o zi) apoi ii puneti in pungi de hartie si ii pastrati intr-un loc ferit de umiditate

Eu fac de regula o data pe luna taitei din doua trei oua si pastrez la congelator.



Puteti folosi taiteii pentru la
ciorba de pui cu taitei dar si la diverse deserturi


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Imi plac asa rustici,desi am masina tot cu mana ai tai si eu,sunt incomparabili cu cei din comert.
    Pupp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna explicatie imi place,nu am facut niciodata dar acum,dupa ce am vazut cat e de simplu am sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. clar nu cumpar taietei...asa ii pregatesc si eu, numai ca ma chinui sa-mi iasa subtiri subtiri ca ai mamei..dar nu prea vor

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesant si foarte simplu. Chiar acum incerc sa fac pentru viitoarea mea sotie care este insarcinatat si nu prea ii pica bine orice mancare.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna..am facut si eu dar mie nu mi s-a uscat foaia deloc..se poate din cauza ca in camera unde i-am facut a fost rece?

    RăspundețiȘtergere
  6. cand auzeam la altii ,taitei de casa,ziceam: "aaaaa...tre să fie complicat"...in schimb azi,pt prima oară am făcut și eu.wow,cat de usor!multumesc de rețetă.😘

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes