ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

11 nov. 2013

Prajitura frageda cu dovleac



Am primit de curand de la parintii mei cativa dovleci de diverse forme si marimi, asa ca am dat iama in ei si i-am transformat in bunatati. Astazi am pregatit o prajitura frageda cu dovleac care ne-a placut mult dar a fost foarte apreciata si  de copii, asa ca o voi repeta cu siguranta!  Asadar daca aveti un dovleac la indemana nu ratati prajitura asta, merita incercata! Daca nu va surade ideea puteti incerca tarta, placinta, sau strudel cu dovleac, care de care mai gustoase!


Ingrediente (pentru 24 bucati)

pentru aluat:

300 gr unt
100 gr zahar pudra
100 gr iaurt
2 oua
1 plic praf copt
faina cat cuprinde

pentru umplutura:

2 kg dovleac (cantarit fara coaja)
200 gr zahar
50 gr unt
1 lingurita scortisoara
2 linguri amidon





Mod de preparare:

Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja.



Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie bine de tot dovleacul. Adaugam amidonul in ploaie si amestecam. Dam deoparte sa se racoreasca.



Pregatim aluatul: Frecam untul cu zaharul pudra. Adaugam ouale si iaurtul apoi incorporam faina si praful de copt. Mie mi-au intrat cam 700 gr faina, in functie de tipul de faina si gradul de absortie al acesteia poate intra mai multa sau mai putina. Framantam pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios, care sa poate fi intins.



Impartim aluatul in doua si intindem doua foi dreptunghiulare. Intindem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 32*35). Intepam foaia cu furculita pe toata suprafata ca sa nu se umfle la copt.



Turnam umplutura peste prima foaie si nivelam.



Asezam cu grija a doua foaie deasupra asezand marginile in asa fel incat sa acoperim umplutura si o intepam si pe aceasta.


Dam la cuptor pana devine putin rumena deasupra.


Lasam sa se raceasca de tot apoi taiem cuburi cu un cutit bine ascutit.


Dupa bunul plac al fiecaruia o putem pudra cu zahar sau cu scortisoara.



Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes