ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 nov. 2013

Cozonac de post cu fanta

 Din seria retete de post astazi din nou cozonac. De data asta cu fanta, ca de multa vreme pusesem ochii pe el si in sfarsit i-a venit randul. Rapid, gustos, pufos, multumesc Laura pentru reteta!


Ingrediente (pentru un cozonac)

500 gr faina
250 ml fanta
14 gr drojdie uscata
60 gr zahar
80 ml ulei
coaja rasa de lamaie
un praf sare
50 gr fructe confiate (merisoare, ananas, papaya, mango, stafide)

Mod de preparare:

Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apoi uleiul, fanta in care am dizolvat si zaharul si coaja de lamaie. Framantam pana obtinem un aluat omogen pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul apoi il rasturnam pe suprafata de lucru unsa cu ulei.





Impartim aluatul in doua bile pe care le aplatizam cu mana. Maruntim cu un cutit fructele confiate si le presaram pe toata suprafata aluatului.



Le rulam pe fiecare in parte apoi le rasucim si le punem in tava tapetata cu hartie de copt dupa care lasam cozonacul jumatate de ora la dospit.


Dam la cuptor pana se rumeneste, apoi cat este fierbinte cu ajutorul unei pensule de patisere ungem cozonacul cu fanta pentru a-i da un luciu frumos.




Lasam sa se raceasca apoi il taiem felii.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes