ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

17 nov. 2013

Prajitura cu coacaze si crema de branza


Fiindca astazi e duminica ne-am rasfatat cu o prajitura al carei gust m-a coplesit pur si simpu! Usoara, cu blat pufos, usor umed, cu gust acrisor de fructe si incredibil de cremoasa, completata delicat de fulgii de ciocolata amaruie! Regina prajiturilor dragii mei, va spun cu inima pe inima ca nimic din ce am facut pana acum nu mi-a placut atat de mult! E genul ala de prajitura din care ai manca si ai tot manca, fara sa te saturi vreodata. La polul opus se situeaza prajitura Krantz, nespus de buna si ea, dar satioasa si ferma, una doua feliute sunt mai mult decat suficiente, sa vrei si n-ai mai putea manca!



Ingrediente (pentru 24 bucati)

pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
12 linguri faina
300 gr coacaze rosii

pentru crema:

500 ml frisca lichida
500 gr branza cremoasa
100 gr zahar pudra
esenta de vanilie
1 plic gelatina

pentru decor:

100 gr ciocolata amaruie







Mod de preparare:

Batem albusurile pana devin batoase, apoi adaugam zaharul si mixam pana optinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.



Adaugam vanilia si omogenizam compozitia.


Adaugam faina si amestecam cu grija sa nu se lase compozitia.


Tapetam o tava cu hartie de copt, punem compozitia in tava si o nivelam (dimensiuni tava 32*35).


Deasupra presaram coacazele astfel incat sa acoperim toata suprafata prajiturii. Eu le-am pus direct din congelator.


Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor pe margini. O lasam deoparte sa se raceasca.


Batem frisca (rece din frigider) pana devine ferma. Adaugati zaharul pudra si bateti pana devine tare. Atentie, daca o bateti mai mult decat este necesar se va transforma in unt.


Adaugam branza. Eu am folosit branza fina de la Hochland. Indiferent de marca e neaparat nevoie sa fie cremoasa. Ar merge inlocuita si cu mascarpone, dar gustul nu va mai fi acelasi.


Amestecam frisca cu crema de branza si vom obtine o crema ferma. Nu cred ca gelatina este neaparat necesara eu am adaugat-o insa pentru mai multa siguranta. Am folosit gelatina granule de la dr Oetker. Am pus granulele intr-un bol si le-am acoperit cu apa rece apoi le-am lasat sa se hidrateze.  Am dat la microunde pentru 30 secunde apoi am amestecat cu o lingurita pana ce s-a racit gelatina avand consistenta unui sirop. am adaugat in crema si am omogenizat. Nu adaugati gelatina calda in crema fiindca se va taia. Nu fierbeti gelatina fiindca isi va pierde proprietatile.



Intindem crema peste blat apoi nivelam. 


Radem deasupra ciocolata amaruie. Eu am ras-o cu ajutorul unui curatator de legume. Daca nu agreati ciocolata amaruie puteti pune orice alta marcs va este pe plac.



Dam la rece pentru doua-trei ore apoi o taiem cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge de fiecare data.




Distribuie daca iti place:

15 comentarii :

  1. Arata fantastic aceasta prajitura, merita incercata de Revelion !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu trebuie pus praf de copt la blat, sau insiropat? Mi-a iesit foarte buna, doar ca blatul era cam tare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil a stat mai mult decat trebuie la cuptor daca aiesit tare blatul. eu nu l-am mai insiropat fiindca aiesit pufos si aerat si usor umed de la coacaze, dar da, se poate insiropa daca doriti.

      Ștergere
  3. Cred ca sunt cam multe 12 linguri faina la 6 oua. Pentru un blat pufos sunt suficiente cate o lingura de faina la fiecare ou. Poate pentru fructe as suplimenta cu maxim 1 lingura...
    Ar fi util un raspuns. Prajitura arata suuuuper! Nu as vrea sa dau gres....copiii ar fi dezamagiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu 12 linguri am pus, albusurile se bat separat, deci vor avea volum. Ca sa fiti sigura ca nu dati gres puteti pune mai putina faina apoi adaugati putin cate putin pana ajungeti la consistenta optima. Mie cu 12 linguri faina mi-a iesit un blat pufos si aerat, nu a mai avut nevoie de insiropare.

      Ștergere
  4. este f buna incercati si cu fructe de padure .este buna si in sezon de vara.sunt multe fructe

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut si eu , dar mi-a iesit cam tare blatul.:(

    RăspundețiȘtergere
  6. Am si eu o intrebare...am facut si eu prajitura dar m am blocat la un moment dat....cand se pune crema?imediat dupa ce am scos blatul din cuptot?sau tb sa astept sa se raceasca blatul?multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  7. Care este secretul ca fructele sa ramana la suprafata? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Am facut cu 12 lg faina si mi a iesit un aluat beton. A trebuit sa mai pun inca trei oua si prajitura finala este tot tare. Dar si eu sunt devina pt ca trebuia sa imi dau seama ca la un aluat gen pandispan nu se pune atata faina. Am citit comentariile dvs, si undeva spuneti ca faina se pune treptat. In reteta insa nu specificati asta. Am respectat reteta intocmai si...un mare fiasca. Trebuia sa citesc comentariile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aluatul nu este de pandispan, la pandispan se bat ouale intregi cu zaharul si apoi se adauga faina. La pandispan se pun 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri de faina! Aici se bat albusurile separat apoi se adauga zaharul peste albusuri si se bat din nou si abia apoi punem galbenusurile, deci aluatul va avea mai mult volum, de aici mai multa faina.
      Daca la dumneavoastra consistenta aluatului potrivita atunci fie nu ati batut albusurile suficient de bine, fie cand ati adaugat faina nu ati amestecat cu grija si s-a lasat compozitia. E drept si faina poate fi de diverse tipuri avand capacitate de absortie mai mica sau mai mare, insa hai sa zicem ca ar trebui o lingura doua in plus sau in minus, dar nu ar fi iesit atat de tare compozitia.
      In concluzie reteta nu este gresita, eu am facut-o nu o data, niciodata nu public retetele de care nu sunt multumita. Eu zic sa mai incercati insa cu mai multa atentie, cu siguranta pe undeva ceva nu ati facut asa cum trebuie!

      PS: V-am raspuns si pe mail, sper sa cititi raspunsul meu si sa reflectati daca atitudinea dumneavoastra este corecta, e dezamagitor cum unii oamni se grabesc sa puna etichete, pacat!

      Ștergere
  9. Buna ziua, ce frisca ati folosit? Mie niciodată nu-mi iese frisca batuta, si cand pun in ea ceva se taie. Arată foarte bine prăjitura si chiar aș dori să o fac de sărbători.Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Cea mai buna prajitura cu coacaze rosii.yummm!intotdeauna mi a iesit conform retetei.niciodata nu am pus gelatina si a iesit perfect,ca in imagine.va multumim pentru reteta delicioasa pe care ati postat o!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes