ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

18 nov. 2013

Ghebe cu usturoi si mamaliga pe grill



 Dupa cum bine stiti suntem in Postul Craciunului, sau al Nasterii Domnului, post ce tine 40 de zile, perioada  ce ar trebui sa fie una de liniste si curatenie sufleteasca si trupeasca. In aceasta perioada este foarte importanta alimentatia echilibrata, sa alegem cu grija retete de post ce sa ne asigure aportul de vitamine si proteine necesar. Astazi am pentru voi o reteta de post simpla, o reteta rapida, ghebe cu usturoi servite alaturi de mamaliguta aromata fripta pe grill.


Ingrediente:

500 gr ghebe
3 catei usturoi
3-4 linguri ulei
3-4 fire patrunjel
malai pentru mamaliga
1 crenguta rozmarin
un praf ghimbir
sare, piper




Mod de preparare

Incingem uleiul si adaugam ghebele. Eu le-am pus direct din congelator si si-au lasat zeama, daca folositi ghebe proaspete adaugati 50ml vin sau apa. Le lasam la foc iute pana scade lichidul si devin usor rumene.


Adaugam usturoiul pisat si il mai lasam pe foc doar cat sa isi elibereze aromele.
 

Preparam o mamaliga mai vartoasa si o taiem felii. In apa in care fierbem mamaliga adaugam o crenguta de rozmarin sare, piper si un praf de ghimbir. Crenguta o vom scoate inainte sa punem malaiul.
Punem feliile sa se rumeneasca pe ambele parti pe grill-ul incins si uns cu o lingura de ulei.
 

Tocam marunt patrunjelul si il presaram peste ciuperci. Servim cu mamaliga fripta pe grill.




Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. eu nu prea poftesc...insa cred ca diseara nu mai pot sa dorm asa usor :)) - stiu ca sunt bune,gustul copilariei mele...pacat ca nu gasesc de cumparat-pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata! Chiar am ghebe... si e o mancare delicioasa de post!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bunatate! Mi-ai facut pofta. Trebuie sa scot niste ciuperci din congelator.

    RăspundețiȘtergere
  4. Intr-adevar prin comert nu le-am vazut pe taraba intr-o piata din Drumul Tabarei... pe langa Valea Argesului... o piata agroalimentara acoperita... destul de maricica... asta in caz ca vreti sa cumparati si nu aveti de unde... intr-adevar sunt mortale... trebuie sa fug acasa cat de curand si sa ma plang mamei ca vreau si eu

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu astea chiar m-ai dat gata .Stii de ce , nu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata minuna:) O sa incerc si eu reteta, mai ales ca tin post si deja nu mai stiu ce sa gatesc!

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes