ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 nov. 2013

Piept de rata cu sos de coacaze si garnitura de cus-cus cu legume




Un rasfat de duminica, un pranz rapid dar plin de savoare, o sa va simtiti ca la restaurant! Mai lipseste doar un vin bun!


 
Ingrediente:

1 piept rata
1 lingura sos soia

pentru sos:

100 gr coacaze rosii
2 linguri zahar brun
50 ml vin rosu
1 lingurita otet balsamic

pentru garnitura:

100 gr paste cus-cus
100 gr legume (mazare, porumb, morcov, ardei)
1/2 praz
100 gr ciuperci



Mod de preparare:





Punem coacazele si zazarul brun intr-un vas. Le punem pe foc pana cand zaharul se topeste si da intr-un clocot. Dam deoparte si strecuram bine astfel incat sa indepartam semintele si pulpa. Va ramane un lichid putin mai gros peste care adaugam vinul si otetul balsamic. Dam in unul-doua clocote pana capata consistenta unui sos. Il lasam deoparte sa se raceasca.



Pieptul de rata il crestam pe partea cu pielita ca sa isi poata elibera grasimile. Il adaugam in tigaie cu pielita in jos. In tigaie nu vom adauga ulei. Nu o incalziti in prealabil, trebuie sa fie rece cand puneti pieptul, daca va fi calda se va forma o crusta si grasimea nu se va mai elibera.



Prajim pieptul in grasimea lasata cate 1-2 minute pe fiecare parte, inainte de final adaugam sosul de soia si lasam sa se patrunda.Il lasam deoparte la cald. 
Carnea trebuie sa fie in sange, sa ramana rosiatica la mijloc, insa fiecare il face dupa bunul plac.



Taiem ciupercile felii si le sotam in putin ulei.



Adaugam prazul si lasam cat sa isi elibereze aromele.  


Adaugam legumele si le sotam usor.




Pastele cus-cus le prajim mai intai in putin ulei apoi turnam peste ele apa oparita si le lasam pana sunt facute. Le scurgem si le adaugam peste legume. Asezonam cu sare, piper si oregano.



Pieptul de rata il taiem felii in diagonala.



Cus-cus-ul cu legume il asezam pe platou cu ajutorul unei forme. Asezam pieptul de rata si  punem deasupra sosul de coacaze rosii.






Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes