ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 nov. 2013

Desert la pahar cu cus-cus si gutui



Un desert simplu dar de efect,  perfect pentru o duminica in familie sau pentru niste musafiri pretentiosi!  




Ingrediente: (pentru 4 pahare mari)

100 gr paste cus-cus
3 gutui mari (cca 1 kg)
400 ml lapte
4+2 linguri zahar
200 gr zahar
25 gr unt
esenta vanilie



Mod de preparare:

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros.  Il lasam deoparte sa se racoreasca.


Punem doua linguri de zahar intr-o craticioara pe foc si le caramelizam. Atentie sa nu ardeti zaharul fiindca devine amar. Adaugam untul in caramelul fierbinte si dupa ce untul este incorporat adaugam gutuile taiate feliute mici. Lasam pe foc pana gutuile incep sa se inmoaie.


 Fierbem laptele impreuna cu cus-cus-ul, 4 linguri de zahar si esenta de vanilie. Trebuie sa aiba consistenta asemanatoare cu cea a laptelui cu orez.


Incepem sa asamblam desertul in pahare. Punem mai intai un strat de cus-cus fiert in lapte. Nivelam.
 

Adaugam un strat de gutui caramelizate si  nivelam.


Continuam cu un strat de cus-cus. Nivelam si dam la rece cateva minute.
 

Adaugam deasupra jeleul  de gutui caldut (nu il lasati sa se raceasca fiindca se va intari). Dam la frigider pana cand se intareste jeleul.



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

  1. Mmmhhh un desert delicios, gutuile imi plac la nebunie, trebuie sa-l probez ;)
    Te pup Vio, o saptamina placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. o minune de desert! o sa-l fac si eu...musai cu aceleasi flori langa el, ca tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  3. asta nu este cus cus este quinoa, la fel ai spus ca este cus cus si la reteta de "budinca de cus cus cu legume" la care ai uitat sa mentionezi la ingrediente prazul, desi in poze aparea impreuna cu ciupercile la sotat; astea sunt lucruri minore; iti doresc spor in tot ce faci! beatrice

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rau dar va contrazic! Sunt paste cus cus, asa cum se vede si in imaginea cu ingredintele si asa cum se vede si in toat celelalte imagini! Eu zic ca e mai mult decat evident.
      Daca dati o cautare pe google imagine dupa quinoa o sa vedeti diferenta!
      In privinta prazului, da aveti dreptate, am omis sa il trec atat la ingrediente cat si in imagine si imi cer scuze pentru asta!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes