ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 nov. 2013

Strudel cu mere



Iubesc strudelele, cu cirese, cu visine si budinca, cu dovleac, cu fructe de padure, unul mai bun ca celalalt! (click pe cuvintele subliniate pentru retete)
Astazi insa am pregatit preferatul meu, strudel cu mere, o varianta simpla, rapida si la indemana oricui. Si mai e si de post! Mare atentie cand cumparati aluatul foietaj, nu toate sunt de post, cititi cu atentie ingredientele de pe ambalaj.
Daca le vreti de post le veti unge deasupra doar cu putin sirop din apa cu zahar, daca nu, le ungeti cu galbenus de ou cu putin lapte. 
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.


Ingrediente strudel cu mere

400 gr aluat foietaj
1 kg mere
2-3 linguri zahar
1 lingurita scortisoara

optional:

2 galbenusuri
2 linguri lapte

Mod de preparare strudel cu mere





Radem merele si adaugam zaharul si scortisoara. Punem pe foc pana incep sa se inmoaie.  Unele mere sunt mai zemoase, in acest caz adaugam o lingura de gris. Dam deoparte si adaugam grisul daca este cazul. Lasam sa se raceasca.




Intindem aluatul si in taiem in dreptunghiuri aproximativ egale. Facem pe mijloc patru crestaturi pe latime.


Ungem cu sirop din apa cu zahar si punem cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata de aluat acoperind crestaturile. Daca nu sunt de post ungem cu galbenus batut cu lapte.


Suprapunem peste umplutura marginile mai lungi si presam usor ca sa nu se desfaca.


Suprapunem peste aluat una din laturi.


Apoi cealalta latura deasupra.




Intoarcem strudelele cu partea cu crestaturile in sus si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un sirop din apa si zahar. Daca nu sunt de post le ungem cu glbenus de ou batut cu lapte.


Coacem strudelele in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru circa 20 minute. Eu am folosit si functia de ventilatie. Daca doriti le puteti pudra cu zahar.


Sunt mult mai bune dupa ce se racesc, absolut delicioase! 
Le-am refacut de zeci de ori, asa ca am inlocuit pozele cu altele mai noi si mai frumoase. In plus tebuie sa marturisesc ca au iesit atat de frumoase si super gustoase pentru ca am avut un ajutor un ajutor de nepretuit!



 Iata si pozele vechi aici:



Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. Foarte apetisant au iesit!! Si mie imi plac strudelele!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu as vrea sa folosesc aluat cumparat, cum se face in casa ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Depinde mult de tipul merelor, unele lasa mai multa zeama si atunci pui cam o lingura de gris, unele insa nu lasa decat foarte putina si nu e nevoie de gris in acest caz

      Ștergere
  4. Ce dimensiuni au dreptunghiurile? Cam cate ștrudele ies dintr-un pachet de aluat?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes