ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 nov. 2013

Beigli cu mac


Beigli e un cozonacel unguresc, un fel de rulada de cozonac de fapt, un cozonacel plin cu crema, foarte gustos. Si fiindca am facut deja varianta cu nuca trebuia sa incerc si varianta cu mac.

 
Ingrediente: (pentru 3 cozonacei)

pentru aluat:

600 gr faina
200 gr unt
100 ml lapte
50 gr zahar
7 gr drojdie uscata
2 galbenusuri
un praf sare

pentru umplutura:



300 gr mac
4 linguri gem de caise

pentru uns:

1 galbenus
2 linguri lapte





Mod de preparare:
Punem intr-un bol faina amestecata cu drojdia uscata si sarea. Adaugam galbenusurile si untul topit. Dizolvam zaharul in laptele caldut si il adaugam putin cate putin in aluat. Framantam pana obtinem un aluat consistent pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Impartim aluatul in trei parti egale. Framantam fiecare bila de aluat pe suprafata de lucru infainata pana nu se mai lipeste de maini si capata consistenta plastilinei. Intindem o foaie rotunda.




 Amestecam macul cu gemul de caise, impartim compozitia in trei si intindem pe fiecare foaie pana acoperim toata suprafata.


 Rulam si punem rulourile obtinute in tava tapetata cu hartie de copt lasand putina distanta intre ele fiindca vor creste  la copt.


Ungem rulourile cu galbenusul batut cu lapte.


Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Imediat ce ii scoatem din cuptor, cat inca sunt fiebinti, ii ungem cu un sirop din apa cu zahar. Operatiunea are rolul de a-i pastra fragezi mai mult timp, dar si de a le conferi un aspect placut.


 Lasam sa se raceasca apoi ii taiem felii si servim.


Distribuie daca iti place:

4 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes