ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 ian. 2013

Copanele de pui si cartofi prajiti la Phylips Airfryer








 In luna noiembrie am onorat invitatia celor de la Gustos.ro de a participa la un minunat concurs intitulat "Gateste sanatos cu Philips".  Am tot stat si m-am gandit cu ce reteta sa particip si pana la urma am zis ca nimic nu e mai bun si sanatos decat file-ul de somon cu piper rosu si lamaie, unul dintre felurile preferate ale copiilor mei.
Am fost mai mult decat onorata si fericita sa aflu ca in urma acestui concurs am castigat premiul  juriului Philips, si uite asa am devenit fericita posesoare a unui aparat Philips Airfryer.
Primul lucru care m-a surprins in mod placut a fost design-ul, Philips Airfryer  isi gaseste foarte usor locul in bucatarie si surprinde prin eleganta pe cei ce ii trec pragul!
Dincolo de aspect performantele acestui aparat m-au uimit  in mod foarte placut. Prima reteta pe care am decis sa o incerc e una extrem de simpla, la indemana oricui, si anume Copanele de pui si cartofi prajiti.
 Ca orice copii Alexandra si Stefan adora carnita crocanta, prajita in baie de ulei, dar si cartofii prajiti. Ca orice parinte excesul de prajeala  ma sperie si evit sa ii rasfat prea des cu astfel de bunatati. Ei bine Philips Airfryer vine in ajutorul parintilor care vor sa ii satisfaca placerile copilului dar totodata sa il si hraneasca in mod sanatos, dar si in ajutorul celor ce tin la silueta, sau al celor ce sunt nevoiti sa tina regim din diverse motive. 
Va spun sincer ca am fost surprinsa in mod placut  de performantele acestui aparat, chiar mi-a depasit asteptarile. Atat copanelele cat si cartofii nu s-au diferentiat aproape deloc de cei prajiti in baie de ulei: carnita a fost crocanta la exterior si moale si frageda in interior, iar cartofii aurii, crocanti, deliciosi.Si asta cu doar 3 linguri de ulei pulverizate pe intreaga lor suprafata!
Asadar va prezint reteta si voi reveni curand cu alte retete pregatite cu Philips Airfryer.



 Ingrediente

1/2 kg copanele de pui
2 cartofi mari
condiment pt carne de pui

Mod de preparare 

Crestam copanelele si le condimentam.


Curatam cartofii, ii taiem si ii lasam in apa rece 15-20 minute. Punem 2-3 linguri de ulei intr-un pulverizator si le pulverizam pe intreaga suprafata a cartofilor si copanelelor.
Punem cartofii si copanelele in cosul pentru alimente folosint despartitorul.


 Inchidem sertarul, setam temperatura la 200 grade si timpul la 25 minute. La jumatatea timpului am scos sertarul si am intors carnea si cartofii ca sa se patrunda uniform pe toate partile.
Noi am fost foarte incantati de rezultat iar copiii au mancat cu pofta si nici nu au sesizat diferenta! Eu am fost de doua ori mai fericita fiindca am scapat si de spalatul vaselor fiindca sertarul detasabil si cosul de alimente se pot spala in masina de spalat vase!
Multumesc Gustos.ro si Philips!


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Arata foarte apetisant! Te asteapta un premiu pe blogul meu. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru aparatul Philips!!Arata foarte bine si carnitza si cartofii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana la urma,l-ai castigat si pe asta!!!bravo,felicitari!!
    Te pup si LA MULTI ANI!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna dimineata!Te asteapta pe blogul meu o nominalizare la Blogul anului 2012. Sper sa-ti faca placere sa o accepti.
    O duminica frumoasa!

    http://de-alebubulinei.blogspot.ro/2013/01/blogul-anului-2012-blog-of-year-2012.html

    P.S. Felicitari pentru premiu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari pentru aparat.M-ai convins si pe mine sa-mi cumpar unul.

    RăspundețiȘtergere
  6. La multi ani si felicitari pentru achizitie,sa faci multe bunatati la el.Sunt curioasa daca snitele ies la fel de gustose la el,precum si multe alte preparate care necesita prajirea lor in ulei.Alta curiozitate ar fi ce capacitate poate sa aiba un asemenea aparat.Sa-l stapanesti sanatoasa si sa ne incanti cu multe bunatati facute la el.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes