ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

3 ian. 2011

Salam de biscuiti


Salamul de biscuiti este desertul suprem al copilariei mele! Doamne cate amintiri, cat de mult il asteptam, cum savuram fiecare feliuta si cat de bun era!
Va recomand si ciocolata de casa sau rulada de biscuiti Mai multe retete ale copilariei gasiti aici.

 

Ingrediente salam de biscuiti

300 g biscuiti simpli
300 g rahat
100 g miez nuca
100 ml lapte
200 g unt 
3 linguri cacao
1 lingura esenta rom
 
Mod de preparare salam de biscuiti

Taiem rahatul cubulete. Pentru un efect vizual cat mai placut vom folosi rahat  in culori vii, rosu, galben si verde.

Maruntim biscuitii cu mana astfel incat sa ramana bucati de biscuiti, sa nu ii facem praf. 


Punem intr-un bol biscuitii si rahatul. Nuca o vom praji usor in prealabil, apoi o macinam si o adaugam peste biscuiti. Nuca o puteti lasa si bucati mai mari daca doriti, eu am preferat-o macinata. Le amestecam pe toate.

Intr-o craticioara punem la fiert untul, laptele si cacao. Dupa ce dau in clocot o dam deoparte sa se racoreasca. Cand s-a racorit suficient turnam peste amestecul de biscuiti.

Amestecam cu o spatula apoi impartim compozitia in doua  si o punem pe cate o folie de aluminiu. Daca nu doriti sa folositi folie de aluminiu puteti folosi folie alimentara.

Rulam cat mai strans posibil, avand grija sa impaturim capetele si la final vom obtine doua rulouri cam ca niste batoane de salam.

Dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte si apoi le scoatem si indepartam folia de aluminiu.

La final vom trece fiecare baton prin zahar pudra, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata salamului. Si astfel am obtinut exact aspectul unui baton de salam.

Taiem felii putin mai grosute, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.



Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. Hola desde VIGO ESPAÑA , te deseo un año 2011 estupendo y lleno de felicidad . Es la primera visita a tu blog y me gustan tus recetas comparto las mias , Saludos MARIMI

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmm cat de bine arat... mi-ai facut pofta..

    RăspundețiȘtergere
  3. Garlutti, muchas gracias! Y tu blog es muy interesante

    RăspundețiȘtergere
  4. Felis ma bucur ca-ti place.Si mie imi era tare pofta, nu mai facusem de o vesnicie !

    RăspundețiȘtergere
  5. tare am fc si eu ne mai pomenita!!

    RăspundețiȘtergere
  6. trebuie si putin zahar nu I suficient de dulce

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pentru mine e perfect asa cum este, biscuitii sunt dulci, rahatul e dulce, daca as mai pune zahar nu l-as mai putea manca fiindca ar fi prea dulce. Dar evident, fiecare cu gustul lui, asadar daca dumneaavoastra considerati ca ii mai trebuie zahar puteti sa ii puneti, pe mine nu ma deranjeaza.

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Pana la urma e doar chestie de gusturi, unii prefera mai dulce, unii mai putin dulce. Personal mi se pare perfect asa, rahatul e destul de dulce, dar cine il doreste mai dulce atat poate adauga zahar, eventual ar putea fi dizolvat in lapte in prealabil

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes