ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

9 mai 2020

Cosulete din foietaj, cu crema de vanilie si capsuni


 Reteta de cosulete din foietaj, cu crema de vanilie si capsuni a pornit de la o fotografie de pe pinterest, la care am tot stat cu gandul pana au inceput sa apara pe piata capsunile. Acolo crema este cu ricotta si a folosit capsuni si afine, eu m-am orientat dupa gusturile familiei si am inlocuit cu crema de vanilie.
E un desert relativ usor de pregatit, necesita doar putina atentie la crema de vanilie, in rest, daca respectati cateva reguli simple, nu are cum sa nu va reuseasca.
Va recomand si foietajul cu ananas, rulourile cu crema de vanilie, strudelul cu mere sau cosuletele aperitiv cu legume. Mai multe retete cu foietaj gasiti aici. (click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
Ma gasiti si pe instagram aici.

Ingrediente cosulete din foietaj, cu crema de vanilie si capsuni
(pentru 32 bucati)

pentru cosulete

800 gr aluat foietaj
2 galbenusuri
2 linguri lapte

pentru crema de vanilie

250 ml smantana dulce pentru frisca
500 ml lapte
5 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr amidon
vanilie

pentru decor

250 gr capsuni
frunze de menta



Mod de preparare cosulete din foietaj, cu crema de vanilie si capsuni

Vom prepara mai intai crema de vanilie.  Modalitatea de preparare a acestei creme, in imagini pas cu pas, o gasiti aici.  (click pe cuvantul subliniat pentru reteta) Acoperim crema cu folie alimentara, ca sa nu prinda crusta, si o lasam sa se raceasca complet.
Mixam smantana lichida pana cand devine ferma. Cand crema de vanilie s-a racit, o adaugam peste frisca.



Mixam pana cand este incorporata complet.


Aluatul in decongelam in prealabil. Eu de regula il las la frigider peste noapte. Pentru eficienta maxima aluatul foietaj trebuie sa fie rece atunci cand lucram cu el. Puteti folosi fie aluat cumparat din comert, fie aluat foietaj pregatit in casa.
Foaia de aluat o taiem in dreptunghiuri sa patrate. In total, din cele 800 gr aluat, mi-au iesit 32 de cosulete, acum depinde si cat de mari le faceti.


In interiorul dreptunghiului trasam inca unul, cu ajutorul unui cutit, dar nu de tot, doar crestam practic aluatul.


Dreptunghiul din mijloc il intepam cu furcululita, pe toata suprafata.


Ungem cu galbenus batut cu lapte, cu ajutorul unei pensula de patiserie. Prima data am uns toata suprafata, a doua oara am realizat ca imi va fi mult mai usor daca ung doar marginile cu galbenus, asa ca sfatul meu este sa ungeti doar marginile, caz in care veti avea nevoie de un singur galbenus si o lingura de lapte.



Coacem in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru circa 15-20 minute. Eu pentru foietaj folosesc intotdeauna si functia de ventilatie. Cand sunt gata trebuie sa fie tari la apasare, in caz contrar vor da inapoi cand le scoateti din cuptor si in loc sa fie crocante vor fi moi. Le lasam sa se raceasca complet.


In mijloc va trebui doar sa "spargeti" crusta si sa o indepartati, formandu-se astfel cosuletele. 


Spritam crema de vanilie in cosulete.


Decoram cu felii de capsuni si frunzulite de menta. Evident, puteti folosi orice alte fructe de sezon.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes