ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 sept. 2017

Rulouri cu crema de vanilie


 
Rulourile cu crema de vanilie sunt  o dulce amintire din copilarie, cu deosebirea ca in trecut imi amintesc cum bunica folosea bete de la tulpinile de porumb pe care infasura aluatul. Din pacate reteta dupa care pregatea bunica aluatul nu o am, imi amintesc doar ca ea folosea untura, asa ca am apelat la metoda practica si rapida, aluatul foietaj. Evident, cel mai indicat ar fi sa il faceti in casa, dar il puteti cumpara si din comert.
Va recomand si tartele cu crema de vanilie sau eclerele cu crema de vanilie. Mai multe retete ale copilariei puteti gasi aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici.

Ingrediente rulouri cu crema de vanilie::

pentru rulouri:

400 gr aluat foietaj
2 galbenusuri
2 linguri lapte

pentru crema:

500 ml lapte
5 galbenusuri
100 gr zahar
40 gr amidon
1 pastaie vanilie
250 ml smantana dulce pt frisca




Mod de preparare rulouri cu crema de vanilie:

Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si taiem fasii de circa 2 cm latime.



Pe fiecare con vom infasura cate o fasie de aluat, incepand de la varf si lasand putin loc la baza.


Asezam rulourrile in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenus de batut cu putin lapte.


Coacem rulourile in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru circa 15-20 minute.  Cat sunt calde inca le scoatem de pe forma si le lasam deoparte pe un platou sa se raceasca.


Pregatim crema de vanilie Modalitatea de preparare a cremei de vanilie, in imagini pas cu pas, o gasiti aici. (click pe cuvantul subliniat pentru a ajunge in pagina retetei)
Mixam smantana rece, direct din frigider pana devine ferma si o amestecam cu crema de vanilie rece. Punem crema obtinuta intr-un pos cu dui stea si umplem rulourile.


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes