ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 aug. 2014

Tarte cu crema de vanilie si zmeura


Si fiindca le-am refacut de Florii  venit cu dovada! De data asta fara dulceata si deasupra in loc de zmeura am pus capsuni si kiwi. Delicioase au fost!



Cred ca v-ati dat deja seama ca iubesc tartele, in orice forma ar fi ele, fie dulci, fie sarate, fie cu fructe, fie cu ciocolata. Si daca e sa judecam dupa cat de gustoase sunt, cat de complexe, de elegante, de feminine,cred ca imi veti da dreptate. Din punctul meu de vedere o tarta poate concura fara probleme cu un tort, ba chiar poate castiga detasat atat la gust cat si la complexitate sau aspect.


Ingrediente:

pentru aluat:

 250 gr faina 
 100 gr unt  
100 gr zahar pudra  
6 linguri apa  
1 ou
1 pastaie vanilie

pentru crema de vanilie:

 200 gr dulceata zmeura
500 ml lapte
100 gr zahar
5 galbenusuri
50 gr amidon
1 pastaie vanilie

pentru decor:

300 gr zmeura
50 gr zahar pudra
2-3 crengute menta



Mod de preparare:

Reteta aluatului de tarte in imagini pas cu pas o gasiti aici.


Pregatim crema de vanilie. Punem la fiert laptele cu zaharul si pastaia de vanilie, pe care o despicam in prealabil cu un cutit si  punem semintele in lapte. Mixam galbenusurile cu zaharul si la final adaugam amidonul  si mixam pana la omogenizare.
Adaugam laptele fierbinte, putin cate putin peste galbenusuri, amestecand continuu apoi punem cratita la foc mic si amestecam  pana incepe sa se ingroase compozitia.
Dam deoparte si amestecam vertiginos sa nu ramana cocoloase. Acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam sa se racoreasca usor.


In fiecare tarta asezam cate 1-2 linguri dulceata de zmeura apoi punem deasupra crema de vanilie.


Asezam zmeura. Pe unele din ele am pus doar in mijloc, pe unele am asezat-o uniform pe toata suprafata.



Pudram cu zahar si decoram cu frunzulite de menta. Le dam la frigider cel putin o ora.



Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

  1. Buna ziua,frumoase retete si nu doar ...si gustoase! Te rog sa mi spui cam cate tarte ies din aceasta cantitate?Sarbatori fericite! Iulia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, multumesc frumos pentru aprecieri. Mi-au iesit 6 tarte, sunt destul de marisoare, asadar daca aveti forme mai mici pot iesi fara probleme 12 bucati

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes