ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

21 aug. 2014

Papara cu ardei


Va ziceam ca mi-am propus in vacanta noastra la tara sa retraiesc toate amintirile copilariei mele. O parte din ele le-am retrait alaturi de copiii, care au simtit din plin gustul vacantei: s-au jucat in tarana, au alergat cu bicicleta pe ulitele satului, au calcat prin balti, au mancat pepeni din bostana si multe altele.
O parte din amintiri erau legate de retetele bunicii de aromele ce razbateau din bucatarie in vremea copilariei mele. Bunica s-a dus demult sa doarma alaturi de ingeri, iar eu am ramas cu amintirile si cu pasiunea pentru gatit ce mi-a insuflat-o. 
Astazi am pentru voi o reteta draga, o papara cu ardei, facuta cu ardei capia proaspat culesi si cu oua de tara de la gaini ce alearga fericite prin curte.  Am trisat putin si le-am asezonat cu chilli si verdeturi italiene, dar asta nu a facut decat sa dea un plus de gust si de aroma. Voi daca vreti le puteti asezona simplu, ca pe vremea bunicii, doar cu sare si piper.


Ingrediente:

1 ceapa mica
1 ardei capia
3 oua
piper Kotanyi
chilli Kotanyi
verdeturi italiene Kotanyi




Mod de preparare:

Tocam marunt ceapa si ardeii fasiute. Ii calim in doua linguri de ulei, doar atat cat sa se inmoaie usor.




Batem usor ouale cu piperul, chilli si verdeturile italiene. Eu nu am mai pus sare fiindca verdeturile si chilli au si sare de mare.



Adaugam ouale peste ardei si ceapa.



Amestecam imediat ca sa nu se lipeasca si ca sa se gateasca uniform.



Le lasam cca 1 minut atat cat sa fie bine gatite.



Sunt perfecte calde, la micul dejun.


Distribuie daca iti place:

3 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes