ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

24 aug. 2014

Tarte cu migdale si dulce de leche si inghetata de ciocolata alba cu caramel si ghimbir


Brandusa m-a invitat sa pregatesc un desert afrodisiac pentru un concurs super fain pe care il gazduieste si pentru mine a fost o adevarata provocare, asa ca am acceptat cu drag si i-am dat curs astazi. Ce-a iesit e greu de descris in cuvinte, o explozie de gusturi, de arome si texturi ce efectiv te duc in pragul unui orgasm culinar. Migdale, dulche de leche, ciocolata alba, caramel si ghimbir sunt ingredientele vedeta ce dau valoare acestui desert, un desert de cinci stele pe care va recomand calduros sa il incercati!
Lumanari parfumate, lumini difuze, muzica in surdina, masa aranjata cu gust, parfumul lui preferat si o lenjerie provocatoare sunt restul ingredientelor ce vor completa tabloul afrodisiac!
Si fiindca va veti intreba de ce este acesta un desert afrodisiac, ei bine migdalele sunt o sursa importanta de acizi grasi, acestea favorizand aparitia hormonilor si imbunatatesc circulatia sangelui si erectia :D iar  mirosul de migdale se spune ca trezeste pasiunea femeilor. Pe de alta parte ghimbirul stimuleaza si el circulatia sangelui catre toate zonele corpului, inclusiv catre organele sexuale.



Ingrediente: (pentru 6 portii generoase)

pentru aluatul de tarta:

200 gr faina de migdale
50 gr faina de grau
100 gr unt
100 gr zahar brut de melasa
6 linguri apa
1 ou
esenta de migdale

pentru crema dulche de leche cu unt:

1 conserva lapte condensat (375 gr)
150 gr unt

pentru krantz-ul de migdale:

100 gr zahar
100 gr migdale

pentru inghetata de ciocolata alba cu caramel si ghimbir:

100 gr ciocolata alba
2 galbenusuri
400 +50 ml lapte
100 + 50 gr zahar
un praf ghimbir

pentru decor:

frunzulite de menta
coacaze rosii
caramel
bezele




Mod de preparare:

Pregatim aluatul pentru tarte. Frecam untul cu zaharul de melasa. Adaugam apa, oul si n strop esenta de migdale si amestecam. Adaugam apoi faina de grau si cea de migdale si omogenizam. Dam aluatul obtinut la rece pentru cel putin 30 minute.



Intindem o foaie de aluat pe suprafata de lucru bine infainata si decupam 6 cercuri ceva mai mari decat diametrul formelor de tarte.




Asezam aluatul in formele de tarta, presam usor si dam la cuptor la foc iute cca 10 minute, atat cat sa se rumeneasca f putin. Le lasam deoparte sa se raceasca.



Pregatim dulcele de leche. Punem conserva intr-un vas si o acoperim inintregime cu apa. O lasam sa fiarba la foc mic circa o ora si jumatate avand grija ca aceasta sa fie in permanenta sub apa. Daca scade apa completam, in caz contrar exista riscul sa faca explozie.


Lasam crema obtinuta sa se raceasca si o rasturnam intr-un bol. Frecam dulcele de leche cu untul moale si umplem cu aceasta crema crustele de tarte. Le dam la frigider pentru jumatate de ora.



Pentru krantzul de migdale caramelizam zaharul si cand acesta este complet topit si incepe sa devina maroniu adaugam migdalele. Lasam inca 1 minut pe foc si apoi rasturnam pe o hartie de copt. Lasam sa se raceasca complet apoi rupem caramelul cu migdale bucatele si il macinam la robot.



Pentru inghetata frecam galbenusurile cu zaharul apoi adaugam peste ele cele 400 ml lapte si punem pe foc amestecand continuu. Cand este aproape de punctul de fierbere si crema de oua incepe sa se ingroase o dam deoparte.


Adaugam ciocolata rupta cubulete si un praf de ghimbir. Acesta ii va da un gust subtil, foarte placut.


Omogenizam compozitia i apoi caramelizam cele 50 gr zahar si apoi adaugam peste 50 ml lapte. Lasam pe foc pana cand caramelul este complet topit. Adaugam caramelul in compozitia de inghetata.
 

Punem intr-un bol si dam la congelator. Daca aveti masina de inghetata puteti pune compozitia in cuva masinii. Pentru a economisi timp inghetata o puteti face inainte cu cateva zile.
 

Presaram pe jumatatea tartelor krantz-ul de migdale iar pe cealalta jumatate asezam decoratiuni de caramel.
apoi montam desertul pe un platou. Asezam tarta in mijloc si facem desene din caramel in lungime de o parte si de alta a tartei.
Punem din loc in loc bezelele carora le-am dat un aspect mai frumo cu ajutorul unui pistol de gaz.
Asezam doua portii de inghetata, cate una de fiecare parte, apoi asezam din loc in loc frunzulitele de menta si bobitele de coacaze rosii.
Savuram apoi cu mare pofta alaturi de cel drag!



Distribuie daca iti place:

5 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes