ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 sept. 2017

Tarta rustica cu jambon si porumb


Cu gandul la toamna si la armonia ei de culori am pregatit o tarta delicioasa cu jambon si porumb, o tarta a carei savoare si arome ma vor urmari multa vreme. Iubesc toamna si tot ceea ce are ea de oferit, incepand cu bogatia de fructe si legume pana la diminetile cetoase si zilele ploioase. Iubesc culorile toamnei dar iubesc si tartele, asa ca astazi am incercat sa inchid toamna intr-o felie de tarta! Culesul viilor, culesul porumbului, pregatirea vinului, prepararea pastramei de oaie toate acestea m-au inspirat si alaturi de prietenii mei de la Sun Food, care mi-au pus la dispozitie cel mai bun porumb dulce, v-am adus cea mai faina tarta de toamna!




Ingrediente tarta rustica cu jambon si porumb:

pentru aluat:

200 gr faina
100 gr unt sau margarina
1 ou
6 linguri apa
un praf sare

pentru umplutura:

200 ml smantana
100 gr jambon afumat
3-4 frunze ceapa verde
sare, piper
1 galbenus

pentru uns:

1 galbenus
1 lingura lapte




Mod de preparare:

 Pentru umplutura vom pun smantana intr-un bol. Adaugam jambonul taiat cubulete, ceapa vere taiata rondele si boabele de porumb.


Adaugam oul, sare si piper dupa gust si amestecam.


Pregatim aluatul pentru tarte. Modul de preparare al aluatului il gasiti aici.  (click pe cuvantul subliniat pentru reteta) Intindem aluatul si il punemin tava tapetata cu hartie de copt.


Intindem deasupra aluatului umplutura, lasand liber pe margine. Pentru un aspect frumos presaram deasupra ceapa verde, boabele de porumb si cateva fasii de jambon.


Tragem marginile tartei peste umplutura pliind aluatul din loc in loc.

Ungm marginile cu galbenusul de ou batut cu lapte.


Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru circa 20 minute.


O lasam sa se racoreasca putin apoi o putem taia. Este foarte buna si rece.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes