ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 sept. 2017

Cornuri pizza


A sunat clopotelul, vacanta s-a terminat si a inceput scoala! O data cu scoala incep si grijile parintilor, una dintre cele mai stresante fiind pachetelul de zi cu zi, asa ca astazi va provoc sa inlocuiti banalul sandvis cu un corn pizza nemaipomenit de gustos si satios, ce ii va incanta pe copii.
Tot pentru pachetelul pentru scoala va recomand si briosele pizza, cornurile rapide pentru mic dejun, rasucitele cu mere si stafide, covrigii bavarezi sau batoanele cu mac. (click pe cuvintele subliniat pentru retete)
 Si fiindca am rezolvat cu pachetelul sa trecem la treburile cu adevarat serioase: rechizitele, hainutele  si  tot  ceea ce implica inceperea scolii. Ieri am vrut sa intru intr-o librarie pentru a cumpara cateva coperti si carnete de note, am fost insa descurajata de coada ce ajungea pana la usa iar stuatia s-a repetat  si in urmatoarele librarii asa ca am renuntat.  Ar fi durat cel putin jumatate de ora fiindca toti cei din fata aveau liste de rechizite in maini si din experienta anilor trecuti stiu ca dureaza destul de mult pana ajungi la finalul lisei, mai ales ca multi parinti se simt oarecum pierduti intre multitudinea de marci  si mai ales de preturi si esti oarecum presat sa alegi in graba cand stii ce in spatele tau asteapta si alti oameni!

Asadar, daca vreti sa evitati stresul si minute bune de asteptat, daca vreti sa studiati indelung un stilou inainte de a-l cumpara, va recomand sa faceti ca mine: mergeti la Selgros!
Un sector intreg, chiar a intrarea in magazin, a fost dedicat scolii si va spun cu mana pe inima, din perpectiva de mama a doi scolari de clasa pregatitoare, respectiv clasa a treia,  nu ai cum sa nu gasesti acolo tot ceea ce ai tu nevoie!
De cum am intrat mi-au atras atentia stativele cu hainute pentru scoala:  camasi, fuste, bluze, malete, tricouri, veste, pantaloni, sacouri, cravate, papioane, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.


Dupa cum probabil stiti, personajele Disney sunt la maaaaare cautare printre cei mai mici scolarei, degeaba veti incerca voi sa negociati cu ei, daca nu are personajul preferat macar pe caiet, coperta sau etichete nici nu vor sa auda! Ce mi-a placut cel mai mult la Selgros? Veti gasi cate o sectiune dedicata fiecarui personaj Disney, sectiune in care veti gasi tot ceea ce aveti nevoie: ghiozdan, penar, caiete, coperti, etichete, pixuri sau stilouri. Eu m-am cam pierdut printre cele cu Soy Luna si cele cu Spiderman.


Iarasi un lucru ce mie mi s-a parut nemaipomenit, exista rafturi dedicate unei singure marci, nu este nevoie sa cotrobai printre  multimea de rechizite, esti fan al produselor Schneider sa zicem, ai un raft intreg ce le este dedicat, asadar iti va fi mult mai usor sa alegi.
Asadar daca esti parinte de scolar, si mai ales de proaspat scolarel, nu mai sta pe ganduri, mergi la Selgros, vei economisi timp si nervi, iar la final cand vei trage linie si vei aduna vei iesi mult mai in avantaj decat in librarii, unde pretul unei stilou poate ajunge chiar si la dublu (tot din experienta va spun).


Daca am terminat cu cumparaturile pentru scoala sa trecem atunci la cornurile noastre. Marele avantaj al acestor cornuri pizza este ca puteti pregati aluatul de seara, sau o poate face masina de paine in locul vostru, si dimineata va treziti cu jumatate de ora mai devreme si le coaceti, astfel copiii vor avea cornuri proaspete la pachetel. 
Reteta de cornuri pizza o puteti gasi si pe selgroscautapasiunea.ro.

Ingrediente cornuri pizza

pentru aluat:

500 gr faina
250 ml apa
7 gr drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
200 gr cascaval
200 gr sunca presata
2 linguri ketchup
1 galbenus





Mod de preparare cornuri pizza

Eu am folosit masina de paine pentru framantare si dospire, daca alegeti sa framantati manual veti proceda in felul urmator: Amestecati faina cu sarea, zaharul si drojdia. Adaugati apa si uleiul de masline si framantati pana obtineti un aluat care nu se mai lipeste de maini si il lasati la dospit pana isi dubleaza volumul. Eu am pastrat aluatul in frigider, acoperit cu folie alimentara, pana a doua zi dimineata, cand am pregatit cornurile. 
Rasturnam aluatul pe suprafata de lucru infainata. Framantam pana obtinemun aluat maleabil care nu trebuie sa se lipeasca de maini.


Cu ajutorul unui sucitor vom intinde o foaie rotunda de aluat, nu foarte groasa.


Impartim cercul in 8. 


Ungem cu ketchup pe toata suprafata, cu ajutorul unei pensule de patiserie.


La capatul mai lat vom aseza sunca presata si cascavalul taiat betisoare. Eu nu am pus foarte mult de teama sa nu iasa cascavalul, insa mergea si ceva mai multa umplutura.


Rulam de la baza catre varf, formand cornurile, pe care le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt.


Ungem cornurile cu galbenusul pe care l-am batut in prealabil cu o lingura de apa.


Coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 20 minute.


Minunate, foarte gustoase si cu un miros imbietor!


Distribuie daca iti place:

2 comentarii :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes