ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

23 mai 2020

Sirop din muguri de brad


Siropul din muguri de brad este un sirop delicios, suta la suta natural, cu multiple beneficii pentru sanatate, siropul fiind foarte eficient mai ales in tratarea tusei. 
Va recomand si siropul de ridiche neagra sau siropul de catina cu miere sau siropul din fructe de soc. Mai multe retete de sirop gasiti aici

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente sirop din muguri de brad

250 gr muguri de brad
aproximativ 2 l apa
1 kg zahar



Mod de preparare sirop din muguri de brad

Culegem mugurii de brad fragezi avand grija sa ii scuturam totodata ca sa scapam de eventualele insecte ce pot sta ascunse intre acele de brad.


Ii spalam si ii scoatem pe un servet absorbant, intinzandu-i, in felul acesta putand sa mai eliminam eventualele insecte ce ne-au scapat.


Punem mugurii de brad intr-un vas si ii acoperim cu apa. Eu am pus cam 2 litri de apa. Fierbem, dand in doua-trei clocote pana cand mugurii devin galbui. Dam vasul deoparte, acoperim cu un capac si o lasam pana a doua zi.


A doua zi strecuram lichidul obtinut si aruncam mugurii de brad. Vom observa ca  lichidul a devenit laptos, ceea ce inseamna ca uleiurile volatile din mugurii de brad au fost transferate in lichid. Adaugam peste lichidul obtinut zahar, proportia fiind de unu la unu, asadar la fiecare litru de lichid vom adauga 1 kg de zahar. Fierbem siropul pana cand va capata o culoare frumoasa, aramie. Stim ca siropul este gata daca vom face proba picaturii. Daca picuram sirop pe o farfurioara, cand este gata siropul va ramane pe farfurie ca o picatura de roua, daca nu, atunci el se va imprastia pe toata suprafata farfuriei.
Daca cumva am fiert prea mult siropul si a devenit aproape de consistenta dulcetii nu va speriati, inca il mai puteti repara, doar adaugati putina apa si il mai dati in cateva clocote. La final trebuie sa obtinem un lichid gros si foarte dulce.


Lasam siropul sa se raceasca si apoi il turnam in sticle pe care le vom inchide ermetic. Siropul astfel preparat se pastreaza fara probleme cativa ani, cu conditia sa respectati raportul zahar-lichid.
Se consuma diluat cu apa plata sau cu apa minerala.



Separat, intr-un borcan, am pus cate un strat de muguri, un strat de zahar, pentru a prepara si sirop din muguri de brad la rece, dupa 7 zile a inceput sa isi lase lichidul, voi reveni cu detalii cand voi finaliza siropul. In loc de zahar puteti folosi miere de albine.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes