ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

8 mai 2020

Chec aperitiv, cu pastrama de pui si ceapa verde


Checul aperitiv nu cred ca mai are nevoie de vreo prezentare, de-a lungul timpului l-am pregatit in diverse variante, una mai gustoasa decat cealalta. Practic, checul aperitiv este cea mai buna varianta de a recicla resturile din frigider. checul de astazi de pilda a fost menit o bucata de pastrama de pui de care nu se mai atingea nimeni, si niste branza ce se uscase prin frigider si o tot mutam de colo-colo.
Va recomand si checul aperitiv cu pui si legume, checul aperitiv cu somon afumat, checul aperitiv cu legume, sau checul aperitiv cu ciuperci. Mai multe retete de aperitive gasiti aici.(click pe cuvintele subliniate pentru retete)

Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
Ma gasiti si pe instagram aici.
Ingrediente chec aperitiv cu pastrama de pui si ceapa verde

300 gr pastrama de pui
200 gr telemea
1 ardei capia
1 legatura ceapa verde
6 oua 
5 linguri faina
1 lingurita praf copt
sare, piper
100 gr cascaval




Mod de preparare chec aperitiv, cu pastrama de pui si ceapa verde

Taiem pastrama de pui bucati mici. Ardeiul capia il taiem cubulete. Dam branza pe razatoare iar cozile de ceapa verde le tocam marunt.  Le punem pe toate intr-un bol.


Adaugam ouale batute usor, doar cat sa se amestece bine, sare si piper dupa gust. Adaugam faina si praful de copt si le incorporam.


Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am folosit tava de cozonac si am obtinut un chec mare, daca doriti puteti folosi tavile de chec, caz in care vor iesi doua checuri.


Radem deasupra cascavalul si punem in cuptorul preincalzit, la 200 grade. Coacem checul aproximativ 35-40 minute, pana cand este frumos rumenit desupra. Pentru a fi siguri ca este bine copt puteti face proba scobitorii: introduceti scobitoarea (sau un bat de frigarui) in mijloc, si daca aceasta iese uscata, nu ramane aluat pe ea, inseamna ca este copt suficient.



Lasam sa se raceasca spoi il taiem felii. Noua ne place foarte mult cu sos sweet-chilli.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes