ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

12 mai 2020

Placinta ciobanului (Spepherd's Pie), varianta vegetariana


Shepherd's Pie sau Hachis Parmentier, o reteta din Marea Britanie, placinta ciobanului pe romananeste, practic nu are nici o legatura cu placinta, ci este o tocanita gatita lent, apoi definitivata la cuptor si avand o crusta din piure deasupra.  Reteta presupune doua ingrediente principale: carne de miel si piure de cartofi, eu insa am inlocuit carnea cu nautul, pentru o varianta vegetariana a acestui fel de mancare.
Pentru un gust desavarsit am folosit legume cat mai aromate, astfel ceapa, telina, pastarnacul si morcovul au dat un gust dulceag, nemaipomenit preparatului. Si cum combinatia trebuia sa fie desavarsita, am folosit cel mai bun naut, de la prietenii mei Sun Food. Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant ca este cel mai bune, incercati si va veti convinge singuri!
Va recomand si  naut cu spanac, tocanita spaniola cu naut, placintele cu legume si naut,  si tocanita de naut si cartofi.  Mai multe retete cu naut gasiti aici. Mai multe retete cu produsele Sun Food gasiti aici
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
 Ma gasiti si pe instagram aici.




Ingrediente Placinta ciobanului (Spepherd's Pie), varianta vegetariana

1 ceapa mare
1 morcov
1 pastarnac
1 telina mica
1 ardei capia
1 ardei iute (optional)
3-4 linguri ulei
250 ml apa
sare, piper
3-4 cartofi
50 gr unt
50 ml lapte




Mod de preparare placinta ciobanului (Shepherd's Pie) vegetariana

Curatam legumele si le tocam cuburi, dar nu foarte marunt.  Adaugam uleiul si le sotam la foc mic, pana incep sa se inmoaie legumele. Daca doriti sa ii dati o tenta picanta, puteti adauga acum si un ardei iute, tocat marunt.


Adaugam rosiile cuburi, sarea si piperul.


Fierbem 1-2 minute, cat sa se lege sosul.


Adaugam nautul din conserva, scurs in prealabil.


Adaugam apa si lasam sa fiarba, la foc mic, circa 15 minute. Punem totul intr-un vas. Eu am folosit o tigaie de fonta.
Cat stau legumele la fiert pregatim piureul pentru stratul de deasupra. Curatam cartofii si ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti ii scurgem si ii punem intr-un bol. Adaugam untul si laptele si ii pasam bine. Potrivim de sare. Laptele il adugam progresiv, astfel incat consistenta piureului sa nu fie una foarte moale.
Punem piure-ul deasupra legumelor, nivelam si trasam linii cu o furculita, pentru un aspect mai frumos.


Dam la cuptor, la 250 grade, pentru 15 minute.


Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes