ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

25 mai 2020

Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon


Ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon este o reteta traditionala, din zona Ardealului. Am mancat-o prima oara intr-un restaurant, si fiindca mi-a placut foarte mult, am ales sa o pregatesc si acasa.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici
Ma gasiti si pe instagram aici.



Ingrediente ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

1 kg cartofi
500 gr ciolan afumat
2-3 linguri ulei
1 morcov
1 pastarnac
1 ardei capia
1 ceapa
1 lingurita boia
1 lingura bulion
cateva fire tarhon
2-3 linguri otet
200 gr smantana 20%



Mod de preparare ciorba de cartofi cu afumatura si tarhon

Taiem ciolanul felii si il punem intr-o oala alaturi de ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul tocate marunt. Adaugam doua-trei linguri ulei si le sotam pana cand ciolanul se rumeneste usor si legumele incep sa se inmoaie.



Adaugam cartofii curatati, spalati si taiati cuburi. Completam cu apa, adaugam sare, piper si boia si lasam la fiert, la foc mic. Adaugam bulionul si mai dam intr-un clocot. Daca este cazul acum mai puteti adauga sare sau piper.


Cand toate legumele sunt bine fierte adaugam smantana. Ca sa nu se taie o vom dilua mai intai cu zeama din ciorba. Folosim smantana grasa, cu peste 20% grasime. Dam intr-un clocot, adaugam putin otet, dam ciorba deoparte si adaugam tarhonul proaspat tocat marunt. Eu am folosit otet de la ardei iuti.



Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes