ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

29 mai 2020

Prajitura cu mascarpone si jeleu de capsuni


 Este sezonul capsunelor si este pacat sa nu profitam, asa ca am facut o delicioasa prajitura cu mascarpone si jeleu de capsuni. 
Va recomand si prajitura cu capsuni si iaurt sau prajitura simpla cu capsuni. Mai multe retete cu capsuni gasiti aici
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici


Ingrediente prajitura cu mascarpone si jeleu de capsuni

pentru blat

5 oua
5 linguri zahar
5 linguri ulei
5 linguri apa
5 linguri faina
3 linguri cacao
un praf sare

pentru sosul de capsuni

250 gr capsuni
3 linguri zahar

pentru crema mascarpone

500 gr mascarpone
100 gr zahar pudra
300 ml smantana dulce ptr frisca 
5 gr gelatina

pentru jeleul de capsuni

250 gr capsuni
50 gr zahar
50 ml apa
5 gr gelatina



Mod de preparare prajitura cu mascarpone si capsuni

Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa.



Mixam galbenusurile cu uleiul si emulsia rezultata o adaugam peste albusuri. Adaugam si apa si incorporam, cu ajutorul unei spatule.


Adaugam faina si cacao si incorporam. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si nivelam. (dimensiuni tava 25*35)


Coacem la 180 grade, pentru circa 30 minute. Lasam blatul sa se raceasca apoi il asezam pe un fund sau un platou cu fata in jos, si desprindem cu grija hartia de copt.


Cat a stat blatul in cuptor am pregatit sosul de capsuni. Capsunile taiate cubulete impreuna cu zaharul le punem sa fiarba la foc mic, pana cand capata consistenta de dulceata, dar ceva mai subtire. Lasam sa se raceasca si intindem in strat subtire peste blat.


Frecam mascarponele cu zaharul pudra pana devine cremos.


Mixam smantana dulce pentru frisca pana devine ferma si o amestecam cu mascarponele.


Dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj, o adaugam in crema si incorporam.  Gelatina nu trebuie sa fie fierbinte atunci cand o adaugam in crema.


Intindem crema peste stratul de caspuni si nivelam.   Dam la frigider si preagatim jeleul de capsuni. Capsunile taiate cuburi le amestecam cu zaharul si apa si le punem sa fiarba la foc mic. Cand compozitia incepe sa se lege dam deoparte si, cat inca este fierbinte, adaugam gelatina.
Lasam sa se raceasca complet si apoi adaugam jeleul peste crema mascarpone si il intindem pe toata suprafata prajiturii.


Dam la frigider pentru cel putin trei-patru ore, de preferat peste noapte, apoi taiem prajitura cuburi, avand grija sa stergem cutitul inainte de fiecare felie.
 

Distribuie daca iti place:

9 comentarii :

  1. In ingrediente mentionati doar un plic de 5g de gelatina, la jeleul de capsune. In preparare spuneti ca si crema mascarpone, dupa ce se incorporeaza smantana batuta, trebuie amestecata cu gelatina. Deci cata gelatina folosim?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze pentru omisiune, am editat acum, se folosesc 5 gr de gelatina si pentru crema.

      Ștergere
  2. Imi puteți spune va rog ce dimensiuni are tava în care ati copt blatul?Prajitura arată fenomenal,ca toate prăjiturile dumneavoastră dealtfel.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc din tot sufletul pentru aprecieri! Am copt blatul intr-o tava 25/35

      Ștergere
  3. La compozitia de gelatina spuneti ca gelatina se pune in compozitia fierbinte, eu stiam ca niciodata gelatina nu se pune in compozitii fierbinti - este corect asa cum ati spuns dvs?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Atat timp cat am adaugat-o in compozitia fierbinte dupa ce am dat deoparte de pe flacara compozitia da, este corect. Gelatina nu trebuie sa fiarba, deci nu o adaugam in lichidul fierbinte si lasam in continuare pe flacara, sa fiarba.

      Ștergere
  4. A iesit super ! Ma bucur ca v-am descoperit !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot face prăjitură și cu căpșuni congelate? Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

    RăspundețiȘtergere
  6. V-am descoperit de ceva timp și am făcut aperitive festive de la dvs. Mi-au ieșit de fiecare dată.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes