ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

5 sept. 2019

Cosulete aperitiv cu legume


E toamna, insa vremea inca tine cu noi, asa ca haideti sa iesim la picnic in mijlocul naturii, sa le oferim copiilor cateva clipe de relaxare inainte de inceperea scolii.
Si cum la picnic nu te poti duce cu mana goala, eu va recomand sa pregatiti cateva cosulete aperitiv din foietaj, umplute cu legume.  Foietajul fie il pregatiti chiar voi, fie in cumparati din comert, fiecare dupa cum considera ca e mai bine oar combinatia de legume o puteti alege dupa preferintele fiecaruia. Eu am folosit ceapa verde, ardei si delicioasele conserve de porumb si de fasole rosie de la prietenii mei de la Sun Food.  
 Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici





Ingrediente cosulete aperitiv cu legume

250 gr aluat foietaj
1 galbenus
1 lingura lapte
1 ardei capia
cateva frunze ceapa verde
1 lingura ulei
2 oua
sare dupa gust



Mod de preparare cosulete aperitiv cu legume

Tocam frumzele de ceapa si ardeiul si le sotam in uleiul incins.


Scurgem fasolea de zeama.


La ferl si porumbul.


Le adaugam peste ceapa si ardei si lasam la foc mic cateva secunde, atat cat sa se imprieteneasca aromele.


Batem cele doua oua cu sare, doar atat cat sa se omogenizeze si adaugam legumele.


Presaram masa de lucru cu faina si intindem foietajul. Taiem patrate de aluat. Eu am folosit o forma de briose si am taiat patratele in functie de dimnesiunile acesteia.
Asezam fiecare patrat in forma, presam usoir cu degetele si intepam la fund cu o furculita. Ungem cu galbenus de ou batut cu lapte.


Adaugam umplutura de legume. Din cantitatile date am obtinut  12 cosulete.


 Coacem cosuletele in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 15-20 minute. Am folosit si functia de ventilatie.


Cosuletele noastre sunt gata, numai bune de luat la picnic, dar merg de minune si pentru pachetelul de serviciu, sau pentru platourile cu aperitive.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes