ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

22 sept. 2019

File de crap in sos tomat


Pestele in sos tomat este foarte gustos si ne poate salva la iarna fie atunci cand venim obositi si infrigurati de la serviciu si nu mai avem chef de gatit, fie in perioadele cu dezlegare la peste. Pe langa macroul marinat, a carui reteta o gasiti aici, fileul de crap in sos tomat nu ne lipseste din camara.
Cum nu am nici un pescar in familie, am apelat sa solutia cea mai la indemana, am laut fileul de la pescaria Selgros, locul meu preferat cand vine vorba de peste, si datorita faptului ca acolo pestele e mereu proaspat si le pot da si copiilor fara probleme, dar si pentru ca acolo pot beneficia de servicii gratuite, cum ar fi eviscerare, portionare, filetare.
Revenind la fileul de crap in sos tomat aveti doua variante de pregatire: fie la cuptor, cum va voi prezenta mai jos, fie prajiti mai intai pestele, fierbeti separat sosul si il turnati apoi peste peste. Indiferent ce varianta veti alege gustul va fi foarte bun, cu atat mai mult cu cat crapul este un peste cu carnea dulce.




Ingrediente file de crap in sos tomat

1 kg file de crap
3- linguri ulei
800 gr rosii cuburi
200 ml apa
6-7 foi dafin
sare, piper
2 linguri zahar
2 linguri otet



Mod de preparare file de crap in sos tomat



Taiem fileul de crap in bucati mai mici. Punem in tava uleiul si asezam bucatele de peste.


Asezonam pestele cu sare si piper si din loc in loc punem frunzele de dafin.


Rosiile cuburi din conserva le dam la blender si le amestecam cu apa, zaharul si otetul. Turnam amestecul obtinut peste peste.


Dam la cuptor, la 200 grade, pentru circa 40 minute.


Punem pestele in borcane si turnam deasupra sosul. Infiletam borcanele, le punem intr-un vas si completam cu apa pana la jumatate. Fierbem pana da intr-un clocot si lasam sa se raceasca in vas. Pastram in camara, sau in beci, la loc intunecat si racoros.


Reteta de file de crap in sos tomat a fost publicata si pe selgroscautapasiunea.ro

Distribuie daca iti place:

Trimiteți un comentariu

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes