ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

10 aug. 2017

Macrou marinat la rece

 Pentru ca in perioada asta gradina parintilor mei abunda de fructe si legume, intotdeauna a doua jumatate a lunii august este dedicata conservelor si dulceturilor pentru iarna. Si fiindca aveam nevoie de borcane si capace noi, de palnii pentru borcane, de sare, zahar, ulei si otet, in cantitati ceva mai mari, zilele trecute am mers la Selgros, ca de obicei, sa imi fac aprovizionarea cu cele necesare.
Am pus ochii si pe un macrou frumos la un pret foarte bun si, fiindca tot eram la capitolul conserve, am pregatit cateva borcane de macrou marinat pentru iarna. 

Reteta de macrou marinat la rece a fost publicata si pe selgroscautapasiunea.ro


Ingrediente macrou marinat la rece:

2 kg macrou
500 ml otet
250 ml apa
250 ml ulei
3 morcovi
3 cepe
cateva foi dafin
1 lingurita boabe mustar
1 lingurita boabe piper
1 lingurita sare 
1 lingurita zahar




Mod de preparare macrou marinat la rece:

Lasam macroul sa se dezghete, la temperatura camerei, apoi indepartam capul si intestinele. Il spalam si il taiem rondele. Il punem intr-un vas si presaram cu sare. Dam la frigider pana a doua zi.


Pregatim marinata. Punem intr-un vas apa, otetul, uleiul, sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de mustar si boabele de piper. Dam in doua trei clocote apoi o lasam sa se raceasca.


Curatam morcovul si ceapa, taiem ceapa fideluta iar morcovul il taiem rondele.


Spalam pestele de excesul de sare. Asezam in borcane un strat de morcov si ceapa, un strat de peste si tot asa pana umplem borcanele.


Turnam marinata rece atat cat sa acopere pestele. Infiltam capacele si le pastram fie in beci sau camara, la racoare, fie in frigider. In circa o saptamana este gata pentru consum, dar poate fi pastrata foarte bine peste iarna.


Distribuie daca iti place:

Un comentariu :

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes