ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

19 aug. 2017

Vinete in bulion, pentru iarna


Vinetele in bulion, pentru iarna, sunt o modalitate de a conserva vinetele si, in acelasi timp, un mod de a ne usura procesul de gatit la iarna. In anotimpul rece, si mai ales in perioada postului, scoatem borcanul din camara, rasturnam continutul intr-un vas, dam la cuptor 15 minute apoi asezonam cu patrunjel verde si gata pranzul!
Mai multe retete de conserve pentru iarna gasiti aici. Mai multe retete cu vinete gasiti aici.
Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici.
 


Ingrediente vinete in bulion, pentru iarna:

2 kg vinete
500 gr bulion de rosii
5 catei de usturoi
sare
ulei pentru prajit



Mod de preparare vinete in bulion, pentru iarna:

E de preferat sa folosim vinete subtiri, cu mai putine seminte. Le spalam, le taiem felii si le presaram cu sare. Le lasam intr-o sita, la scurs.



Prajim feliile de vinete in ulei, pe ambele parti. eu a folosit ulei de masline, dar puteti folosi si ulei de floarea soarelui.. Le scoatem pe servete absorbante ca sa scapam de uleiul in exces.



Asezam feliile de vinete in borcane spalate si uscate in cuptor.



curatam usturoiul, il pisam si il punem intr-o tigaie, in doua-trei linguri de ulei incins (puteti folosi uleiul in care ati prajit vinetele). Il lasam doar cat sa isi elibereze aroma si adaugam bulionul. Amestecam si dam intr-un  clocot. Turnam bulionul aromatizat astfel peste vinetele din borcan, cat sa le acopere.


Infiletam bine capacele, punem borcanele intr-un vas pe fundul caruia am pus un prosop, completam  cu apa pana la jumatate si dam in doua trei clocote. Lasam borcanele sa se raceasca in vas apoi le scoatem, le stergem si le depozitam in camara sau in beci la loc intunecat si racoros.


Distribuie daca iti place:

6 comentarii :

  1. felicitari pentru acest blog, e bogat, cu retete variate, scrise clar si pe intelesul tuturor, aspectul perfect, scris la obiect, fara povestiri personale inutile, BRAVO! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. buna. am cules ultimele vinete din gradina...dar sunt foarte mici(unele au doar 5-6 cm)ce pot face cu ele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. le poti folosi la ghiveci de exemplu: http://www.caietulcuretete.com/2016/10/ghiveci-de-legume-in-bulion-pentru-iarna.html

      Ștergere
  3. Sunteti minunate Sunt retete,, ca la mama acasa''la care a ti adaugat pricepere si suflet.... Multumesc

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes