ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

16 ian. 2014

Chec cu albusuri si fructe confiate


De Craciun am facut ciorba de burta, si cum musafirii au fost destul de multi am facut o oala foarte mare si asa m-am ales cu multe albusuri. Le-am pus frumos intr-un bol cu capac si le-am bagat in congelator iar in weekend le-am decongelat si am facut un chec cu fructe confiate extraordinar de bun!
Daca nu stiti la ce sa folositi albusurile ramase va mai recomand chec cu albusuri, chec cu albusuri si fructe de padure, chec cu albusuri si nuca, biscuitii cu cocos, minipavlova cu clementine, sau pricomigdalele cu crema de ciocolata
Revenind la checul de astazi, eu am masurat ingredientele cu o cana de lapte, de 400 ml,nu conteaza grmajul, important este sa folositi aceeasi cana ca sa masurati restul ingredientele. Mai intai veti masura albusurile si in functie de cate albusuri aveti veti pune si restul ingredientelor. De pilda la jumatate de cana de albusuri veti pune jumatate de cana de faina, etc. Fructe confiate eu am pus caise, merisoare si stafide, dar voi puteti ce vreti, ce va place, sau ce aveti prin casa. Din ingredientele date mi-a iesit un chec mare, copt in forma de cozonac, in forma mica de chec cred ca ies doua.


Ingrediente

1 cana albusuri
1 cana zahar pudra
1 cana faina
1 cana fructe confiate
1/2 cana ulei
3 linguri zeama lamaie
3-4 linguri esenta rom

Mod de preparare




Batem albusurile  pana devin spuma tare.



Adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.



Adaugam uleiul si faina si amestecam cu ajutorul unei spatule pana se incorporeaza.



Fructele confiate le stropim cu esenta de rom si le lasam sa se hidrateze. Caisele confiate le-am taiat bucati mici. Adaugam fructele peste compozitie.


Omogenizam si punem in tava tapetata cu hartie de copt.



Dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Pentru siguranta facem proba scobitorii. 



Lasam sa se raceasca complet pe un gratar, si apoi il taiem felii.


Distribuie daca iti place:

12 comentarii :

  1. Am sa incerc si eu ,arata foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata excelent, vreau sa incerc sa fac
    Am o nelamurire; La pasul 1 din reteta apare "bateti albusurile cu zaharul" iar la pasul al doilea
    apare "adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra"
    In ingrediente a pare o singura data "1 cana de zahar pudra"
    Ce zahar se pune la pasul 1 si ce zahar la pasul 2

    Multumesc,

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua! Din pacate a trebuit sa arunc albusurile si zaharul la gunoi. Rectificati modul de preparare ca sa nu mai pateasca si altcineva la fel ca mine. Intai se bat spuma albusurile singure si deabia apoi se adauga zaharul pudra. Imi pare rau ca am patit asa mai ales ca vroiam sa fac checul drept cadou si in plus alte retete incercate de pe site-ul d-voastra mi-au reusit. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. buna ziua, pot inlocui fructele confiate cu rahat? si daca punem mac sau susan deasupra merge? e pentru o receptie si as vrea sa impresionez prin aspect :) multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca da, se pot inlocui fructele cu rahat. Susan sau mac eu insa nu as pune, nu cred ca s-ar potrivi cu consistenta fina, pufoasa a checului. Daca vreti un aspect frumos puteti amesteca doua trei linguri din aluat cu putina cacao, puneti deasupra din loc in loc apoi trageti dungi asimetrice cu o furculita si ii dati un aspect marmorat, va arata foarte frumos.

      Ștergere
  5. Totusi exista un secret la chec si nu il stiu , ca de fiecare data cand am incercat, mi-a iesit pina la un anumit timp..apoi se lasa in cuptor.

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes