ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

14 ian. 2014

Sos de avocado


Intre mine si avocado nu a fost dragoste la prima degustare, insa ne-am imprietenit treptat, definitiv si irevocabil! Un foarte bun antioxodant, fructul de avocado este unul din cele mai sanatoase din lume. 
Avocado este recomandat sa il utilizam mai ales atunci cand tinem o dieta saraca in proteine, si mai ales in perioada postului. 
Si fiindca am adus vorba de post, as vrea sa va recomand o reteta de post, mai exact niste  sarmalute de post cu legume in frunze de hrean o alternativa delicioasa si sanatoasa la clasicele sarmalute. Reteta este frumos prezentata sub forma unul bradut impodobit amintind de sarbatorile ce tocmai au trecut iar sarmalutele cu legume sunt un deliciu, cu siguranta reteta va fi pe placul intregii familii, va recomand sa incercati!Nu uitati ca va astept si pe pagina de facebook a blogului aici, sau in grupul de discutii al blogului aici iar daca vreti sa fiti la curent cu noile retete va invit sa va abonati aici. Ma gasiti si pe instagram aici



Ingrediente:

3 avocado
1 limeta
3-4 linguri ulei masline
sare, piper

Mod de preparare:




Alegem avocado moi, bine coapte. Taiem avocado in doua pe lungime si scoatem samburele.


Cu ajutorul unei linguri indepartam coaja.


Taiem miezul de avocado cuburi si il punem intr-un bol. Il stropim imediat cu zeama de la limeta fiindca oxideaza foarte repede.


Adaugam uleiul de masline, sarea si piperul si il mixam cu ajutorul unui mixer vertical pana capata consistenta unui sos fin. Optional puteti adauga o lingurita de mustar sau un catel doi de usturoi. Eu l-am lasat simplu fiindca le place mai mult copiilor.



Il putem servi fie simplu, pe paine prajita, fie ca sos pentru peste in mod special dar si pentru diverse salate sau chiar si pentru cartofi prajiti.


Distribuie daca iti place:

22 de comentarii :

  1. Sa stii ca mie mi s-a parut cam fara gust avocado,insa l-am tot folosit la diferite preparate,chiar si dulci si acum mie se pare mai bun.Trebuie sa incerc si sosul asta,trebuie sa fie tare bun daca le place celor mici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mladinovici Stefania
    Sosul, neasteptat de gustos, desi am fost putin reticenta, fiindca nu-s foarte buna prietena cu avocado!:)Mi-a placut ideea de sarmale cu legume si, cu siguranta, am sa le incerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu am fost prietena cu avocado de la bun inceput, ne-am imprietenit in timp, dar e o prietenie pe viata! Si mie mi-au placut foarte mult sarmalutele, sunt o alternativa mult mai sanatoasa la sarmalele cu carne de porc!

      Ștergere
  3. Daca adaugati si 2-3 catei de usturoi puneti neaparat si patrunjel, taie mirosul de usturoi imbunatatind si gustul.
    Incercati sa adaugati si cateva masline verzi, sunt unele fara samburi, mai putin sarate, veti vedea diferenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris si eu in textul retetei ca optional se poate adauga usturoi, dar eu nu am pus fiindca au mancat si copiii iar lor le place fara usturoi :)
      Cat despre variante multumim frumos pentru sugestii, bineinteles ca exista foarte multe, cu masline, cu ou, cu ceapa, cu patrunjel, etc, dupa gustul si imaginatia fiecaruia, exista si pe blog cateva variante, dar de data asta am ales sa prezint varianta clasica a sosului :)

      Ștergere
  4. am auzit de acest sos, dar nu am mancat niciodata avocado...poate imi iau inima in dinti si incerc si eu

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubesc avocado il folosesc pe post de mic dejun de 2-3 ori /sapt. este cel mai usor de preparat in diverse metode .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur, intr-adevar este foarte versatil, poate fi preparat in mult moduri :)

      Ștergere
  6. Noi il avem la aperitiv cu betisoare de castraveti, morcov, ardei grasi,etc, in loc de chips☺

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi il avem la aperitiv cu betisoare de castraveti, morcov, ardei grasi,etc, in loc de chips☺

    RăspundețiȘtergere
  8. Noi il avem la aperitiv cu betisoare de castraveti, morcov, ardei grasi,etc, in loc de chips☺

    RăspundețiȘtergere
  9. Am incercat azi si eu, super! Trebuie sa-ti spun ca eu nu-s o mare gospodina, dar de cand am descoperit blogul tau, GATESC!!! Si cei din jur ma lauda! Deci, multumesc mult Vio, te urmaresc zilnic! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am mincat in America !In plus avea pulpa de rosie taiata cubulete si ceapa rosie taiata marunt! De atunci e salata mea preferata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Cu vinete combinat (în loc de maioneza clasică), e o bunătateee!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. De cand tot zic ca il fac si eu , mi-e frica sa nu imi placa gustul si sa trebuiasca sa il arun :)

    http://deyutza87.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte bun și tăiat felii,stropit cu lămâie și puțină sare,încercați!

      Ștergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes