ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

28 apr. 2013

Tort "Buturuga iepurasului"



Ingrediente:

pentru blat:

8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina
1 plic praf copt

pentru crema ganache de ciocolata amaruie cu rom

300 gr ciocolata amaruie
300 ml frisca lichida
1 lingurita cacao
esenta rom

pentru crema ganache de ciocolata alba cu cafea si coniac

300 gr ciocolata alba
250 ml frisca lichida
2 linguri ness
4 linguri coniac

pentru sirop:

250 ml apa
5 linguri zahar
2 plicuri capucino rom
 
pentru decor:

50 gr ciocolata ptr cosulet si cercurile buturugii
floricele din napolitana
cocos verde pt iarba
oua din arahide
iepurasi de ciocolata





Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul apoi faina si praful de copt. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul incalzit in prealabil, la foc iute in primele 10 minute apoi la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.


Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in trei.
 

Topim ciocolata amaruie impreuna cu frisca lichida.adaugam romul, mogenizam si o dam la frigider pana se intareste. Eu am topit ciocolata pentru ambele creme de seara si le-am lasat la frigider peste noapte. Mixam apoi compozitia pana devine cremoasa. 
Punem primul blat pe un platou si asezam inelul reglabil in jurul lui. Facem un sirop din apa, zahar si capucino si insiropam blatul. Punem jumatate din crema de ciocolata.
Cealalta jumatate de crema o amestecam cu o lingura de cacao si o lasam deoparte.


Topim ciocolata alba impreuna cu frisca lichida. Adaugam nessul si coniacul si omogenizam. Dam la frigider. Dupa ce se intareste mixam pana devine cremoasa. Punem al doilea blat, insiropam, apoi punem jumatate din crema de ciocolata alba. Cealalta o lasam deoparte.


Punem si ultimul blat, insiropam si dam la rece cateva ore. Indepartam cu grija inelul din jurul tortului si asezam deasupra crema ganache de ciocolata alba ramasa. Nivelam. 
 

De jur imprejurul tortului asezam crema ganache de ciocolata amaruie.Cu ajutorul unei furculite facem striatii ca sa ii dam aspectul unei buturugi.
 

Topim ciocolata neagra si punem doua linguri intr-o pungura. Intepam la un capat si facem cerculetele buturugii. Cu ciocolata ramasa facem un cosulet pe care il punem in mijlocul tortului. Asezam in el ouale din arahide. 
Presaram nuca de cocos verde ca sa imitam iarba, asezam floricelele si frunzulitele din napolitana pe lateral si deasupra, din loc in loc. Asezam si iepurasii. 
Alaturi punem un iepuras mare cu un ou de ciocolata.




Distribuie daca iti place:

13 comentarii :

  1. Wawww..Tortul si pozele sunt cu adevarat minunate. Tefelicit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumos a iesit!! CU siguranta iepurasul e incantat ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. arata superb,nemaipomenita imaginatia celui care l-a conceput- bravo

    RăspundețiȘtergere
  4. Super tare arata! Nu cred ca voi fi in stare sa fac asa ceva vreodata :))) Dar merita incercat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos e, nu stii daca sa il mananci sau sa il privesti!

    RăspundețiȘtergere
  6. cocos verde?? cum il faci sau se cumpara??

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo! Foarte frumoasa buturuga! Pentru cocos colorat (sau zahar colorat ) eu il pun intr-un saculet adaog o picatura de colorant si il mestec pina se coloreaza uniform...

    RăspundețiȘtergere
  8. cum topim ciocolata impreuna cu frisca
    eu since nu inteleg,sunt incepatoare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca esti incepatoare te sfatuiesc sa o topesti la bain-marie. Pui frisca si ciocolata rupta cubulete sau si mai sigur rasa pe razatoare intr-un vas aflat deasupra unui alt vas cu apa fierbinte (vas ce trebuie sa fie pe foc) amesteci continuu pana ce frisca si ciocolata se omogenizeaza.
      Eu pun frisca lichida intr-un vas pe foc si o las pana ajunge aproape de punctul de fierbere dar fara sa o las sa fiarba. Dau deoparte si adaug ciocolata cuburi sau rasa si amestec energic pana la omogenizare.
      A treia varianta si cea mai sigura, folosesti un aparat special pentru topit ciocolata, pui acolo frisca si ciocolata si iti vezi de alte treburi pana este gata. Amesteci putin la final sa se omogenizeze. Eu am ceva de genul asta si ma ajuta enorm: http://megashopping.allshops.ro/produs/7956672/Set+Fondue+Electric+Cu+Accesorii.html

      Ștergere
  9. Eu asa vad ca tu ai facut doua torturi,unu mai mare si unu mai mic, si ai pus unul peste celalalt,nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes