ULTIMELE RETETE

Scrie aici ce cauti (ex. ciorba de pui)

Publicitate!

13 apr. 2013

Cornuri cu gem (de post)


Cornurile astea de post sunt un deliciu - moi, pufoase, foarte gustoase, le puteti umple cu orice doriti: gem, rahat, nuci, etc.   Sunt perfecte dimineata la cafea sau langa un pahar cu lapte, pentru pachetul de scoala sau serviciu, sau pur si simplu o gustare dulce intre mese.
Va recomand si cornurile pufoase cu gem, cornurile cu mere, cornurile cu unt, sau cornurile cu Nutella. Mai multe retete de cornuri gasiti aici. Mai multe retete de post gasiti aici.


Ingrediente cornuri cu gem, de post (pentru cca 16 cornuri)

500 g faina
250 ml apa calduta
4 linguri miere albine
7 g drojdie uscata
25 grame margarina topita sau ulei
 
pentru umplutura
 
200 g gem
 
pentru sirop
 
200 ml apa
4 linguri miere albine
 
 Mod de preparare cornuri cu gem, de post

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita sau uleiul (puteti folosi si unt de cocos) Incepem sa adaugam apa calduta, putin cate putin si framantam pana la omogenizare. Adaugam margarina topita sau uleiul si framantam pana obtinem un aluat compact, care nu se mai lipeste de maini. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.


Ungem suprafata de lucru cu o pelicula fina de ulei, impartim aluaatul in doua si intindem cate o foaie de aluat nu foarte groasa. Taiem fiecare cerc de aluat rezultat in 8 triunghiuri aproximativ egale. Vom taia mai intai in doua, apoi in patru si la final in opt.

Punem pe fiecare triunghi de aluat cate o lingurita de gem. eu am avut gem de prune, dar puteti face cu orice tip de gem va place, important este sa fie mai grosut. Nu puneti foarte mult gem, fiindca riscati sa curga la copt. Copiii prefera gemul de capsuni sau de zmeura.

Rulam triunghiurile de aluat de la baza spre varf, avand grija ca la final varful sa ramana dedesubt, ca sa nu se desfaca la copt. Asezam cornurile astfel obtinute in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit circa 30 minute. Dizolvam mierea in apa calduta si obtinem un sirop. Cu jumatate din acest sirop vom unge cornurile inainte sa le dam la cuptor.

Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru circa 15-20 minute, pana s-au rumenit usor deasupra. Timpul de coaceri poate diferi in functie de tipul de cuptor, daca e electric, daca e pe gaz, etc.


Cand sunt gata le ungem cat sunt fierbinti cu siropul ramas. aceasta operatiune are rolul de a da un aspect placut cornurilor, dar si de a pastra cornurile moi mai multa vreme.


Distribuie daca iti place:

8 comentarii :

  1. Tare imi amintesc de bunici si bunatatile simple de la tara facute cu mare drag si in post pentru noi nepotii

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi dacă pun şi nucă pe ele ???

    RăspundețiȘtergere
  3. SPER SA-MI IASA PUFOSE ,E PTR PRIMA DATA ,SUNT LA CRESCUT ACUM :)

    RăspundețiȘtergere
  4. pot folosi drojdie proaspata?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu puneti nuca pe ele, puneti nuca in gem si nu mai curg, iar combinatia, mai ales daca e vorba de visine si nuca e excelenta

    RăspundețiȘtergere
  6. pot inlocui untul sau margarina cu ulei?

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu ce am gresit de s-au ars pe fund deasupra erau nefacute,precizez ca nu am avut focul mare.oare tb sa pun tava tocmai sus in cuptor????

    RăspundețiȘtergere

Sunt Vio si iti multumesc pentru vizita. Sper ca te-ai simtit bine si ai reusit sa gasesti inspiratie intre paginile acestui caiet virtual! Daca ai incercat deja retetele mele imi poti trimite o fotografie pe mailul office@caietulcuretete.com sau intri pe pagina de facebook a blogului si postezi fotografia preparatului realizat de tine.
Daca ceva nu ti-a placut sau o reteta nu ti-a iesit, cu mare drag si impreuna putem gasi cauza insuccesului tau. Rugamintea mea este sa pastram o limita elementara de bun simt, comentariile ofensatoare si de prost gust imi rezerv dreptul de a nu le publica!
Spor la gatit dragii mei!

 
Back To Top
Copyright © 2014 CAIETUL CU RETETE. Designed by OddThemes